V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
"Žiju, nestylizuju..."
Tak tomu říkám stylové mlsání. Kdysi jsem dělala podobné müsli tyčinky a tvé krásné fotky mě nalákaly tak, že jej asi opráším a také si vyrobím tak krásnou zdravou svačinku. Sušené brusinky zbožňuji, ty v müsli nesmí chybět!
OdpovědětVymazatIdeální zobání . Sušené ovoce, vločky, oříšky - vše miluju. Pokusy s müsli i müsli tyčinkami jsem prošla a moc ráda vyzkouším i Tvůj (Nigellin) recept .
OdpovědětVymazatjá se tedy omlouvám ale přečtu recept ale postup už ne....kolik je tam stupňů na pečení a co že se dělá s kondenzovaným mlékem?
OdpovědětVymazat130 st.C, kondenzované mléko se zahřeje a s ostatními suchými přísadami promíchá a vtlačíme na plech, vyložený pečícím papírem, rozměry plechu nebo pekáče,33x23x4. Suší se při stotřiceti stupních celsia hodinu, po hodině se vyndají z trouby, 15 min se nechají odstát a krájí se na porce - 16 kousků silných tyčinek. Pak se nechají úplně vychladnout. Ať se podaří.
OdpovědětVymazat