Tady je druhý Lukášův recept na nezvyklou kombinaci ovoce a masa. Uvedené množství je určeno pro dvě osoby:
Potřebujeme
2 plátky anglické slaniny,
1 velký hovězí steak asi 400 - 500 g nebo dva menší,
sůl a pepř podle chuti,
1 lžíce olivového oleje,
2 lžíce másla,
1 malá cibule nakrájená na plátky,
1 stroužek česneku nakrájený na plátky,
2 lžíce hořčice,
4 lžíce smetany 33%,
1 banán, oloupaný a podélce rozkrojený.
1 velký hovězí steak asi 400 - 500 g nebo dva menší,
sůl a pepř podle chuti,
1 lžíce olivového oleje,
2 lžíce másla,
1 malá cibule nakrájená na plátky,
1 stroužek česneku nakrájený na plátky,
2 lžíce hořčice,
4 lžíce smetany 33%,
1 banán, oloupaný a podélce rozkrojený.
Slaninu osmažíme dokřupava. Vyjmeme jí z pánve a uschováme v teple.
Osolime a opepříme maso. Do pánve po slanině přidáme olej a 1 lžíci másla. Když je tuk horký, vložíme steak a naprudko ho smažíme až do takového propečení, jaké máte rádi. Vyjmeme jej na talíř, volně ho přikryjeme alobalem a uschovat v teple.
Snížíme teplotu a smažíme cibuli asi 7 minut do měkka. Přidáme česnek a smažíme další 2 minuty. Přidáme hořčici, smetanu a šťávu, kterou pustil steak pod alobalem a vše varem zredukujeme na jednu třetinu. Pokud omáčka zhoustne příliš, naředíme jí troškou mléka.
Mezi tím na malé pánvi a 1 lžíci másla osmažíme banán do měkka.
Nakrájíme steak na plátky, rozdělime je na dva talíře, zalijeme je omáčkou z pánve, nahoru položíme banán a plátek opečené slaniny. Podáváme se smaženými bramborami.
Osolime a opepříme maso. Do pánve po slanině přidáme olej a 1 lžíci másla. Když je tuk horký, vložíme steak a naprudko ho smažíme až do takového propečení, jaké máte rádi. Vyjmeme jej na talíř, volně ho přikryjeme alobalem a uschovat v teple.
Snížíme teplotu a smažíme cibuli asi 7 minut do měkka. Přidáme česnek a smažíme další 2 minuty. Přidáme hořčici, smetanu a šťávu, kterou pustil steak pod alobalem a vše varem zredukujeme na jednu třetinu. Pokud omáčka zhoustne příliš, naředíme jí troškou mléka.
Mezi tím na malé pánvi a 1 lžíci másla osmažíme banán do měkka.
Nakrájíme steak na plátky, rozdělime je na dva talíře, zalijeme je omáčkou z pánve, nahoru položíme banán a plátek opečené slaniny. Podáváme se smaženými bramborami.
Dobrou chuť.
skveli recept znam ho je to fak dobrý
OdpovědětVymazatTo je pořádné chlapské jídlo . Sice nic pro mě, ale oceňuji mužskou kreativitu .
OdpovědětVymazathmm... to bych si hned dala.
OdpovědětVymazatAsi budu zvracet.Takhle nandaný bych vám to asi hodil na hlavu a steak s banány?Děláte si lidi srandu ne.Z tohodle bych se tak trochu poblil.No prostě fine dining.To už bych radši sněd hovno než toto.Měl sem zrovna hlad ale když vidim tohle tak mě to přešlo.Děkuji.
OdpovědětVymazat