Lukáš zasílá recept na svou lákavou kombinaci ovoce a masa:
Potřebujeme:
12 proužků nakrájených z kuřecích prsíček,
6 tenkých plátků šunky rozkrojených na polovinu,
sůl, mletý pepř,
Na obalení prstů
8 lžic mouky,
2 velká vejce + 2 lžičky vody.
2 velká vejce + 2 lžičky vody.
2,5 lžíce rozpuštěného másla,
16 lžic strouhanky,
4 lžíce nastrouhaného sýra typu je Parmezán,
4 lžíce nastrouhaného sýra typu je Parmezán,
Na omáčku:
4 lžíce meruňkového džemu,
2 lžičky dijonské hořčice.
2 lžičky dijonské hořčice.
Maso osolíme, opepříme a každý proužek zabalíme do plátku šunky. Obalujeme téměř jako klasické řízky, v mouce, vejcích rozšlehaných s vodou a na závěr ve směsi strouhanky, másla a sýru. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C, na plechu vymazaném máslem, nebo vyloženém pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut, dokud nejsou prsty propečené.
Upečené prsty podáváme s teplou omáčkou - provaříme džem s jednou lžící vody, přimícháme dijónskou hořčici.
Dobrou chuť.
zajmavy recept asi to dneska vyskousím dekuji za tip
OdpovědětVymazatTak jsme se konečně dočkali receptů od šikovných švagrů. Super, určitě brzy vyzkouším.
OdpovědětVymazat