Krůtí prsa v marinádě s BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s křupavým brokolicovým salátem
Den před grilováním si 1 kg krůtích prsou nakrájím na plátky, osolím je, opepřím a nenaklepané naložím do marinády:
1 polévkové lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimirtiou,
4 lžíce sójové omáčky,
2 stroužky prolisovaného česneku.
Jako přílohu si druhý den připravím křupavý brokolicový salát. Brokolici rozdělím na růžičky, oloupu jejich stonky. Uvařím jí na páře 2 minuty. Pak jí nasekám na menší kousky, smíchám s jednou konzervou sterilizované kukuřice a upřaženými slunečnicovými a dýňovými semínky. Před servírováním přeliju dresinkem zatřepaným v zavařovací sklenici - 1 polévkovou lžíci olivového oleje, 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy, sůl.
Plátky marinovaného masa ugrilujeme a podáváme s křupavým brokolicovým salátem. Hotové maso si ještě na talíři můžeme podle chuti dochutit BBQ nebo chili balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Já volím ten první.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat