Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
Tento pořad je opravdu výborný a člověk se u něj leckdy zasměje. Skvělý díl byl o supermarketech, resp. samoobsluhách .
OdpovědětVymazat[1]: Tak na tvoje doporučení samoobsluhy shlédnu. Stává se mi jen málokdy, že se na Retro podívám, cukrovinky jsem viděla také pouhou náhodou, ale stálo t za to .
OdpovědětVymazatLecos si pamatuju, o něčem jsem neměla ani páru, občas se zasním nad momentkami z Prahy, občas je to opravdu k zasmání, někdy mě i zamrazí, že jsem to prožila.
Co vím já, nejlepší karamelový pohár s vanilkovou zmrzlinou, pravou šlehačkou a griliášem jsme si za Kčs 11,- dávali v pasáži bývalého kina U Hradeb na rohu Malostranského náměstí a Mostecké ulice.
náhodou jsem zrovna tento díl viděla jednou u babičky a zaujalo mne to :), babička si zase zavzpomínala a tak jsme se dobře bavily
OdpovědětVymazatMyslím, že jsem viděla jeden díl a bylo to velmi úsměvné. Člověk zjistil, že už docela dost pamatuje! Jinak musím říci, že když si člověk nějakou cukrinku koupí, nějak to není ono. Například čokoládka Milena, Ledové kaštany i polomáčené sušenky tak nějak nejsou ono. Přijde mi to všechno strašně přeslazené.
OdpovědětVymazatTento díl jsem neviděla a moc ráda se na něj podívám Díky!
OdpovědětVymazat[3]: To je fajn, takové chvilky jsou hezké!
OdpovědětVymazat[4]: Konkrétně polomáčené sušenky jsou nechutně šizené, poleva podle mého mínění nemá už s čokoládou nic společného. Kompletně jsou navíc nepříjemně parfémované a už se ani tak krásně nepolámou v tašce !
OdpovědětVymazat[5]: Mě moc zaujal, bohužel čím dál tím více zjišťuji jak se čokoláda tváří jako čokoláda, sýr jako sýr, začíná to být paranoidní. V tomto dílu to cukrářským výrobkům nastavuje zrcadlo - pro mě více v pozitivním než negativním obrazu...
OdpovědětVymazat