Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
Tento pořad je opravdu výborný a člověk se u něj leckdy zasměje. Skvělý díl byl o supermarketech, resp. samoobsluhách .
OdpovědětVymazat[1]: Tak na tvoje doporučení samoobsluhy shlédnu. Stává se mi jen málokdy, že se na Retro podívám, cukrovinky jsem viděla také pouhou náhodou, ale stálo t za to .
OdpovědětVymazatLecos si pamatuju, o něčem jsem neměla ani páru, občas se zasním nad momentkami z Prahy, občas je to opravdu k zasmání, někdy mě i zamrazí, že jsem to prožila.
Co vím já, nejlepší karamelový pohár s vanilkovou zmrzlinou, pravou šlehačkou a griliášem jsme si za Kčs 11,- dávali v pasáži bývalého kina U Hradeb na rohu Malostranského náměstí a Mostecké ulice.
náhodou jsem zrovna tento díl viděla jednou u babičky a zaujalo mne to :), babička si zase zavzpomínala a tak jsme se dobře bavily
OdpovědětVymazatMyslím, že jsem viděla jeden díl a bylo to velmi úsměvné. Člověk zjistil, že už docela dost pamatuje! Jinak musím říci, že když si člověk nějakou cukrinku koupí, nějak to není ono. Například čokoládka Milena, Ledové kaštany i polomáčené sušenky tak nějak nejsou ono. Přijde mi to všechno strašně přeslazené.
OdpovědětVymazatTento díl jsem neviděla a moc ráda se na něj podívám Díky!
OdpovědětVymazat[3]: To je fajn, takové chvilky jsou hezké!
OdpovědětVymazat[4]: Konkrétně polomáčené sušenky jsou nechutně šizené, poleva podle mého mínění nemá už s čokoládou nic společného. Kompletně jsou navíc nepříjemně parfémované a už se ani tak krásně nepolámou v tašce !
OdpovědětVymazat[5]: Mě moc zaujal, bohužel čím dál tím více zjišťuji jak se čokoláda tváří jako čokoláda, sýr jako sýr, začíná to být paranoidní. V tomto dílu to cukrářským výrobkům nastavuje zrcadlo - pro mě více v pozitivním než negativním obrazu...
OdpovědětVymazat