Přeskočit na hlavní obsah

Jak šla vejce na vandr

1
2
3
4

Komentáře

  1. máš nádherný blogjestly chceš podívej se i na můj,pokud nechceš nemusíš ale za návštěvu a případný koment budu ráda

    OdpovědětVymazat
  2. Na blogu mám článek o homosexualitě. Zajímal by mě tvůj názor,tak se neboj ho napsat  . Tady máš odkaz http://dementiq-dementiq.blog.cz/1010/homosexualita-co-si-o-tom-myslis a už piš co si o tom myslíš! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Že by pštrosí vejce?! To musela být míchanice nebo snad omeleta pro celou školku .

    OdpovědětVymazat
  4. Bezva fotky! To vejce mne zajímá
    P.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: + [4]:
    Ano, je to vejce pštrosí. Má pořadové číslo 157. Ale odvaha, umíchat alespoň jej umíchat ke snídani, nás velice brzo přešla, možná jsme jí ani nedostaly. Stejně jako strejda Tonda, který inkriminované vejce dostal, vařit ho chtěl, ale konzumaci také odmítal.
    Tomu se říká předsudky!

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: toffo:
    Pštrosí vejce se na míchaná vejce prý hodí. Bohužel jsem to jen četla (a slyšela) a nemohla jsem ochutnat Údajně se nehodí pouze na úpravu "natvrdo" :P Skořápka je téměř tak tvrdá jako porcelán a musí se provrtat
    P.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Celé vejce vypadalo až překvapivě velice umělohmotně, jako béžový novodur?

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Maruško,tvůj blog je vtipný a veselý vejce dostala i kolegu z práce :o) je to to opravdu zábavné.

    OdpovědětVymazat
  9. Čau pls jukni se na muj blog chci dosáhnout aspon 40 lidí za den pls a zanech koment díky srry že sem píšu reklamu

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: Á, jsem ráda, třeba Vás příště pobavím tématicky se sýrem nebo mlékem? Taky Vás Tonda chtěl tím pštrosím vejcem nakrmit?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...