Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
"Žiju, nestylizuju..."
máš nádherný blogjestly chceš podívej se i na můj,pokud nechceš nemusíš ale za návštěvu a případný koment budu ráda
OdpovědětVymazatNa blogu mám článek o homosexualitě. Zajímal by mě tvůj názor,tak se neboj ho napsat . Tady máš odkaz http://dementiq-dementiq.blog.cz/1010/homosexualita-co-si-o-tom-myslis a už piš co si o tom myslíš! :))
OdpovědětVymazatŽe by pštrosí vejce?! To musela být míchanice nebo snad omeleta pro celou školku .
OdpovědětVymazatBezva fotky! To vejce mne zajímá
OdpovědětVymazatP.
[3]: + [4]:
OdpovědětVymazatAno, je to vejce pštrosí. Má pořadové číslo 157. Ale odvaha, umíchat alespoň jej umíchat ke snídani, nás velice brzo přešla, možná jsme jí ani nedostaly. Stejně jako strejda Tonda, který inkriminované vejce dostal, vařit ho chtěl, ale konzumaci také odmítal.
Tomu se říká předsudky!
[5]: toffo:
OdpovědětVymazatPštrosí vejce se na míchaná vejce prý hodí. Bohužel jsem to jen četla (a slyšela) a nemohla jsem ochutnat Údajně se nehodí pouze na úpravu "natvrdo" :P Skořápka je téměř tak tvrdá jako porcelán a musí se provrtat
P.
[6]: Celé vejce vypadalo až překvapivě velice umělohmotně, jako béžový novodur?
OdpovědětVymazatAhoj Maruško,tvůj blog je vtipný a veselý vejce dostala i kolegu z práce :o) je to to opravdu zábavné.
OdpovědětVymazatČau pls jukni se na muj blog chci dosáhnout aspon 40 lidí za den pls a zanech koment díky srry že sem píšu reklamu
OdpovědětVymazat[8]: Á, jsem ráda, třeba Vás příště pobavím tématicky se sýrem nebo mlékem? Taky Vás Tonda chtěl tím pštrosím vejcem nakrmit?
OdpovědětVymazat