Přeskočit na hlavní obsah

Jak šla vejce na vandr

1
2
3
4

Komentáře

  1. máš nádherný blogjestly chceš podívej se i na můj,pokud nechceš nemusíš ale za návštěvu a případný koment budu ráda

    OdpovědětVymazat
  2. Na blogu mám článek o homosexualitě. Zajímal by mě tvůj názor,tak se neboj ho napsat  . Tady máš odkaz http://dementiq-dementiq.blog.cz/1010/homosexualita-co-si-o-tom-myslis a už piš co si o tom myslíš! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Že by pštrosí vejce?! To musela být míchanice nebo snad omeleta pro celou školku .

    OdpovědětVymazat
  4. Bezva fotky! To vejce mne zajímá
    P.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: + [4]:
    Ano, je to vejce pštrosí. Má pořadové číslo 157. Ale odvaha, umíchat alespoň jej umíchat ke snídani, nás velice brzo přešla, možná jsme jí ani nedostaly. Stejně jako strejda Tonda, který inkriminované vejce dostal, vařit ho chtěl, ale konzumaci také odmítal.
    Tomu se říká předsudky!

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: toffo:
    Pštrosí vejce se na míchaná vejce prý hodí. Bohužel jsem to jen četla (a slyšela) a nemohla jsem ochutnat Údajně se nehodí pouze na úpravu "natvrdo" :P Skořápka je téměř tak tvrdá jako porcelán a musí se provrtat
    P.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Celé vejce vypadalo až překvapivě velice umělohmotně, jako béžový novodur?

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Maruško,tvůj blog je vtipný a veselý vejce dostala i kolegu z práce :o) je to to opravdu zábavné.

    OdpovědětVymazat
  9. Čau pls jukni se na muj blog chci dosáhnout aspon 40 lidí za den pls a zanech koment díky srry že sem píšu reklamu

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: Á, jsem ráda, třeba Vás příště pobavím tématicky se sýrem nebo mlékem? Taky Vás Tonda chtěl tím pštrosím vejcem nakrmit?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr