V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
"Žiju, nestylizuju..."
Krásné velikonoční hodování!
OdpovědětVymazat[1]: Jéé ahoj a díky. U nás je to vždy o dojídání mazanců a beránka se všemi, kteří přijdou hodovat. Jen tu nádivku jim peču extra čerstvou, protože už je legendární jak u mužových kamarádů, tak už i synovům kamarádů. Ti tvrdí, že se k nám vrací třetím rokem hlavně kvůli tý nádivce (jestli ti mladí kluci moc nekecají!) A pivo je u nás vždy, na žízeň, panáky už neletí ...
OdpovědětVymazat