V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!
"Žiju, nestylizuju..."
Krásné velikonoční hodování!
OdpovědětVymazat[1]: Jéé ahoj a díky. U nás je to vždy o dojídání mazanců a beránka se všemi, kteří přijdou hodovat. Jen tu nádivku jim peču extra čerstvou, protože už je legendární jak u mužových kamarádů, tak už i synovům kamarádů. Ti tvrdí, že se k nám vrací třetím rokem hlavně kvůli tý nádivce (jestli ti mladí kluci moc nekecají!) A pivo je u nás vždy, na žízeň, panáky už neletí ...
OdpovědětVymazat