Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
"Žiju, nestylizuju..."
Krásné velikonoční hodování!
OdpovědětVymazat[1]: Jéé ahoj a díky. U nás je to vždy o dojídání mazanců a beránka se všemi, kteří přijdou hodovat. Jen tu nádivku jim peču extra čerstvou, protože už je legendární jak u mužových kamarádů, tak už i synovům kamarádů. Ti tvrdí, že se k nám vrací třetím rokem hlavně kvůli tý nádivce (jestli ti mladí kluci moc nekecají!) A pivo je u nás vždy, na žízeň, panáky už neletí ...
OdpovědětVymazat