V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
"Žiju, nestylizuju..."
Óóó, no tak to je nádhera! Naservírovat vánočku takto by mě nenapadlo! Fakt úžasný nápad a extra vánoční :)
OdpovědětVymazatNááádhera!
OdpovědětVymazatObzvlášť oceňuju tu svícínko-kapličku, taky jsme takovou mívali...
OdpovědětVymazat[1]: A ještě si tak zalyžovat ...?
OdpovědětVymazat[2]: To eeextra potěší, předám.
OdpovědětVymazat[3]: Jak já tě ráda vidím. Ten svícínek je základní naší téměř - osmnáctileté rodiny a prvních vánoc. Oko jistí muž.
OdpovědětVymazatKrásná vánočka - mňam. Já si na vánočku ještě netroufla, letos jsem díky zažívacím potížím byla ráda, že jsemudělala alespoň nějaké cukroví, ale příští Vánoce se polepším a zavánočkuju
OdpovědětVymazatOpravdu nádhrná fotka plně vystihující atmosféru Vánoc.
[7]: Všechno má svůj čas.
OdpovědětVymazatHezký nápad. Vánočku mám moc ráda.
OdpovědětVymazatDobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?
OdpovědětVymazat