Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
"Žiju, nestylizuju..."
Óóó, no tak to je nádhera! Naservírovat vánočku takto by mě nenapadlo! Fakt úžasný nápad a extra vánoční :)
OdpovědětVymazatNááádhera!
OdpovědětVymazatObzvlášť oceňuju tu svícínko-kapličku, taky jsme takovou mívali...
OdpovědětVymazat[1]: A ještě si tak zalyžovat ...?
OdpovědětVymazat[2]: To eeextra potěší, předám.
OdpovědětVymazat[3]: Jak já tě ráda vidím. Ten svícínek je základní naší téměř - osmnáctileté rodiny a prvních vánoc. Oko jistí muž.
OdpovědětVymazatKrásná vánočka - mňam. Já si na vánočku ještě netroufla, letos jsem díky zažívacím potížím byla ráda, že jsemudělala alespoň nějaké cukroví, ale příští Vánoce se polepším a zavánočkuju
OdpovědětVymazatOpravdu nádhrná fotka plně vystihující atmosféru Vánoc.
[7]: Všechno má svůj čas.
OdpovědětVymazatHezký nápad. Vánočku mám moc ráda.
OdpovědětVymazatDobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?
OdpovědětVymazat