Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu! Potřebujete: - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej Postup: 1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.
"Žiju, nestylizuju..."
Dodnes při vzpomínce na husu na pekáči slyším naši jednu slečnu, jak se ptá "to je orél" (den před tím jsme byli v ZOO)
OdpovědětVymazat[1]: Orel na pekáči, to mi připomíná "Jedna ruka netleská."
OdpovědětVymazatNaše malá byla orly také fascinována, takto vznešeně přejmenovala pražské holuby.
Ta je krásně dozlatova vypečená! S mamkou jsme teda dělaly jen kachnu, ale taky byla moc dobrá :) Ale teď mám teda obrovskou chuť na tu tvou krásnou husičku
OdpovědětVymazat[3]: Díky,díky. Možná má kachna snad něco víc do sebe.
OdpovědětVymazatHusa vypadá božsky! U nás vede spíš kačena, ale tuto husičku bych hnedle ochutnala.
OdpovědětVymazatP.S. Takovou šikovnou malou kuchařinku taky máme doma!
Já se fakt nerada chválím, ale myslím, že se mi fakt povedla. Já jsem tu svou první husu pekla v sedmnácti. Dostali jsme jí čerstvou od tety, maminka byla v lázních a táta dopoledne na brigádě. Dostala jsem pár povelů, vždyť je to snadné. TAk jsem pečlivě polívala, odebírala tuk a po čtyřech hodinách byla husa stále jako šutr. Táta byl značně rozmrzelý, jelikož na ní měl určitě velikou chuť.
OdpovědětVymazatKuchařinka je už pěkně vyučená. SAje to do sebe jako houba.
OdpovědětVymazatKrásná blog, to nemá chybu.
OdpovědětVymazatÚžasně vypečená dobrota A už je tu zase na husí pečínku ten správný čas.
OdpovědětVymazat