V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
"Žiju, nestylizuju..."
Dodnes při vzpomínce na husu na pekáči slyším naši jednu slečnu, jak se ptá "to je orél" (den před tím jsme byli v ZOO)
OdpovědětVymazat[1]: Orel na pekáči, to mi připomíná "Jedna ruka netleská."
OdpovědětVymazatNaše malá byla orly také fascinována, takto vznešeně přejmenovala pražské holuby.
Ta je krásně dozlatova vypečená! S mamkou jsme teda dělaly jen kachnu, ale taky byla moc dobrá :) Ale teď mám teda obrovskou chuť na tu tvou krásnou husičku
OdpovědětVymazat[3]: Díky,díky. Možná má kachna snad něco víc do sebe.
OdpovědětVymazatHusa vypadá božsky! U nás vede spíš kačena, ale tuto husičku bych hnedle ochutnala.
OdpovědětVymazatP.S. Takovou šikovnou malou kuchařinku taky máme doma!
Já se fakt nerada chválím, ale myslím, že se mi fakt povedla. Já jsem tu svou první husu pekla v sedmnácti. Dostali jsme jí čerstvou od tety, maminka byla v lázních a táta dopoledne na brigádě. Dostala jsem pár povelů, vždyť je to snadné. TAk jsem pečlivě polívala, odebírala tuk a po čtyřech hodinách byla husa stále jako šutr. Táta byl značně rozmrzelý, jelikož na ní měl určitě velikou chuť.
OdpovědětVymazatKuchařinka je už pěkně vyučená. SAje to do sebe jako houba.
OdpovědětVymazatKrásná blog, to nemá chybu.
OdpovědětVymazatÚžasně vypečená dobrota A už je tu zase na husí pečínku ten správný čas.
OdpovědětVymazat