Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
První tip: Pivní soudek (s chlazením uvnitř)?
OdpovědětVymazatP.
Vlastně by to mohlo být i cokoliv, co by mělo naopak "ohřívací" jednotku uvnitř. Třeba nádoba na kávu, čaj, grog
OdpovědětVymazatP.
[2]: Tak tady nám přihořívá. Dlouho jsem netušila, co to ten mužův dědeček uchovával na půdě chaty, až nedávno se mi rozblesklo.
OdpovědětVymazatVypadá to jak na chlazení mléka
OdpovědětVymazatKdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem....
OdpovědětVymazat