Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
První tip: Pivní soudek (s chlazením uvnitř)?
OdpovědětVymazatP.
Vlastně by to mohlo být i cokoliv, co by mělo naopak "ohřívací" jednotku uvnitř. Třeba nádoba na kávu, čaj, grog
OdpovědětVymazatP.
[2]: Tak tady nám přihořívá. Dlouho jsem netušila, co to ten mužův dědeček uchovával na půdě chaty, až nedávno se mi rozblesklo.
OdpovědětVymazatVypadá to jak na chlazení mléka
OdpovědětVymazatKdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem....
OdpovědětVymazat