Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
Krásný obrázek V podobné situaci jsem si kdysi před lety nechtěně zkrátila ofinu
OdpovědětVymazatPřeji Tobě i všem kolem Tebe hodně zdraví, štěstí a mnoho objevených chutí v roce 2011
P.
Doufám, že byl při pořízení fotografie hasicí přístroj po ruce
OdpovědětVymazatI tobě a tvým blízkým přeji v novém roce hodně zdraví, spokojenosti a mnoho objevných cest nejen v kuchyni ...
Také přeji hlavně zdraví a spoustu nových receptů v 2011!
OdpovědětVymazat[1]:+[2]:+[3]: Vypadá to hrozivěji, než jaká byla skutečnost ! To samé si slibuju od toho nového roku !
OdpovědětVymazat