Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
Krásný obrázek V podobné situaci jsem si kdysi před lety nechtěně zkrátila ofinu
OdpovědětVymazatPřeji Tobě i všem kolem Tebe hodně zdraví, štěstí a mnoho objevených chutí v roce 2011
P.
Doufám, že byl při pořízení fotografie hasicí přístroj po ruce
OdpovědětVymazatI tobě a tvým blízkým přeji v novém roce hodně zdraví, spokojenosti a mnoho objevných cest nejen v kuchyni ...
Také přeji hlavně zdraví a spoustu nových receptů v 2011!
OdpovědětVymazat[1]:+[2]:+[3]: Vypadá to hrozivěji, než jaká byla skutečnost ! To samé si slibuju od toho nového roku !
OdpovědětVymazat