Motorky se zazimovaly a kluci mají čas na vaření. Martin šáhl po tradičním, bohužel v současné době ne už tak často používaném druhu masa - králičím.
"Králičí maso obsahuje méně tuku než kuřecí, krůtí, hovězí a vepřové a obsahuje nejvíce proteinů. V tuku je obsaženo 63% nenasycených mastných kyselin z celkového obsahu mastných kyselin. Svým příznivým složením a jemnou chutí je vhodným masem pro specielní diety pro nemocné (nemoci srdce, nízkosodíkové diety), jídelníček starších osob a vůbec pro ty kdo si hlídá své zdraví a váhu."
Do litinového kastrolu Martin naložil červené kysané zelí smíchané s nakrájenou cibulí jako první vrstvu. Na zelí přišla vykoštěná králičí stehna, byla nasolená, kořeněná česnekem, drceným kmínem a pepřem. Stehýnka přikryl na plátky nakrájenou anglickou slaninou. Aby se stehna nevysušila, pekl je Martin nejprve pod pokličkou v troubě do měkka, za neustálého podlévání, aby se zelí nepřismahlo a pak nechal bez pokličky dopéct do červena.
O kypré bramborové knedlíky se postarala jedna moje sestra - a že je Eva umí jen tak od oka!
Kluk po akci - Martin přeje dobrou chuť!
Po chlapsku připravené šťavnaté králičí masíčko s červeným zelím a vypečenou křupavou slaninkou vskutku svádí stejně jako pohled na "vařícího" muže. Škoda, že se internet nepřenáší vůně, musí to vonět báječně. Takového muže bych brala všema deseti!
OdpovědětVymazat[1]: No vidíš Madlo, můj muž je vyučený kuchař, který se minul profesí, svěřit mu kousek masa je mi moc líto !
OdpovědětVymazatKrálíka bych si taky hned dala, vypadá opravdu skvěle! Vařící muž je bezva, jen ten můj by si pak mohl po sobě uklidit kuchyň, i když dnes bych mu odpustila i ten nepořádek, jen aby byl doma. Snad to na Vánoce stihne a užijí si vaření i s dětma!
OdpovědětVymazat[1]: Každý muž má něco do sebe, stejně to pokolení podezírám, že tu neschopnost uvařit jen hrají!
OdpovědětVymazat[3]: Hanko, doufám, že se ti přání splní, hezký předvánoční čas...
OdpovědětVymazat