Přeskočit na hlavní obsah

Vánoční cukroví v režii dětí

9

1
2
3
4
5
6
7
8

Komentáře

  1. Myslím, že k těm fotečkám není co dodat! Vánoce se dělají pro děti( pro ty malé)nebo později s dětmi )platí pro ty trochu větší) a to dělá Vánoce Vánocemi! Ta rozzářená dětská očka a všudypřítomné ručky, co chtějí pomáhat jsou na těchto svátcích to nejhezčí! Aspoň pro mne!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotečky toho pravého vánočního těšení. Moc se těším, že příští rok se ten náš raubíř do příprav taky pěkně obuje. (Letos do byly spíše snahy ničitelské ). Anička má cukroví opravdu krásné a má velikou pochvalu!

    OdpovědětVymazat
  3. Bezvadná reportáž Vosí hnízda jsou perfektní, ale ještě větší je určitě radost na obou stranách Dětí, že se krásně "zapojily" do příprav a mohly trochu zaneřádit kuchyni a Tvoje, když vidíš ty nadšené výrazy a zápal pro dílo
    Já vosí hnízda miluju, ale musí se dělat až těsně před svátky Jinak hrozí opakovaná výroba
    Měj se krásně a hezké Vánoce!
    P.

    OdpovědětVymazat
  4. Sám bůh by to neudělal líp!!!
    Jinak děti jsou moc šikovné =)

    OdpovědětVymazat
  5. To se krásně pracuje když jsou malí pomocníci. Pěkně vám to holky jde! Přeji hezké Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: Na nějakou tu dokonalost se při společném tvoření musí zapomenout !

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Ta čistá radost malých dětí dělá vánoce opravdu báječnými. Bez té nejmenší by možná byly trochu cynické.

    OdpovědětVymazat
  8. [3]: Je pravda, že Honza litoval, že mi to ve slabéchvilce slíbil, Aničku zase iritovala příprava piškotové hmoty. Když budu citovat, řvala:"Fuj, to je hnus." Nakonec ten nepořádek nebyl až tak tragický, navíc si své vosáky uchránili před mlsným tatínkem.

    OdpovědětVymazat
  9. [4]: Budu tlumočit pochvalu !

    OdpovědětVymazat
  10. [5]: Malí ale šikovní - před ostřížím pohledem matky ! Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...