Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
Řekla bych, že taková kartička mohla sloužit na míchání masové směsi, na nabrání nasekané cibule na prkénku, abychom ji do směsi přisypali. Kulaté rohy na jedné straně by mohly napovídat, že byla používána i jako stěrka - tedy k důkladnému vytření od masové směsi. Pokud je druhá strana ostrá, mohla by třeba přeseknout provázek...? Něco podobného, ale v plastové podobě, mám doma. V profi-kuchyních bývá tahle věc nerezová a celkem ostrá... Jestli tedy v tom hádání nejsem úplně vedle
OdpovědětVymazatP.
Zapomněla jsem napsat, že tu kartičku s největší pravděpodobností používal řezník - třeba při výrobě klobásek
OdpovědětVymazatP.
Jak píše Papaja, určitě to souvisí s řezníkem a masem,ale co to je zcela přesně nevím.
OdpovědětVymazatich weisse nicht,liebe Maruš:),možná stěrka na něco?
OdpovědětVymazat[1]:[2]:[3]:[4]:Díky všem za odpovědi, kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Chytla jsem se do své vlastní pasti )) Děkuji Papaje, že jsem se dozvěděla opět něco nového. Vyluštění je v novém článku.
OdpovědětVymazat