Jedna houbová smaženice je tradiční a ta druhá mě pokaždé pozvedne do labužnického nebe. U nás doma houby před každou kuchyňskou úpravou nejprve vaříme. Houby očistíme, nakrájíme a dvacet minut povaříme v osolené a okmínované vodě. Používám kmín drcený. Takto předpřipravené houby jsou snáze stravitelné. Určitě se díky ní vyhneme otravě, pokud moje nemykologické oko neodhalí hřiba koloděje, kováře, kteří jsou jedlí jen po dobré tepelné úpravě (pokud opominu bedly a václavky, sbíráme jen houby, které nemají pod kloboučkem varhánky).
Pokud se chystám na smaženici, povařené houby přecedím, hodím do kastrolu na vzpěněnou cibulku a dusím, dokud se téměř nezbaví vody. Pak si houby rozdělím do dvou kastrolů, do jednoho prsknu vejce - podle uvážení k množství hub a usmažím. Do druhého přidám smetanu ke šlehání a nechám jen tak lehounce probulat, aby se chutě spojily. Podle potřeby dosolím. Tuhle smetanovou lahůdku jsem "povýšila" na hlavní jídlo, stačí přidat uvařené široké nudle - fettuccine, tagliatelle. Tychle smetanové houby v mojí houbové hitparádě drží druhé místo. Na prvním je houbová omáčka. Ale o té třeba někdy jindy.
Smaženici mám taky ráda, ale jedničkou by u mne asi byly ty smetanové houbičky!
OdpovědětVymazatI já bych rozhodně smetanovým houbičkám neodolala, i když dietka to rozhodně není U nás teď jíme plný kotel houbové bramboračky a hříbkové risotto jsem už taky spáchala.
OdpovědětVymazatHm, zajímavé - nikdy houby nevařím předem, ani kováře, není s tím problém...
OdpovědětVymazatA se smetanou a nudlemi jsou určitě fajn!
Samy žádné kalorie nemají, čili taková "nedieta" to zas není...
Těším se na další články
OdpovědětVymazatThank you for the good writeup. It actually must have been a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! Furthermore, how can we communicate?
OdpovědětVymazathttp://www.palewatches.com