Taková šikovná, plastová, reklamní kartička, k čemu se asi tak používá? Chtěla jsem otestovat a možná i tak trochu nachytat své okolí. Dopadlo to přesně naopak, odpověď nebyla tak jednoduchá, jak jsem si myslela a další možností využití mě nachytala Papaja :-). Jak jsem o jeden víkend starší, tak jsem i chytřejší.
Kartička leží v šuplíku v kuchyni, která patřila mojí babičce a my jí používáme takto:
Šikovná, ohebná stěrka vytře těsto z mísy beze zbytku :-).
Třeba i to na makovou bábovku, inspirované receptem na olejovvou bábovku a fotografií makové bábovky v kuchařce Rande s gurmánkou v české kuchyni ze str. 179.
Cestovat s gurmánkou v kufru se vyplatí :-).
1,5 hrnku polohrubé mouky,
1 hrnek mletého máku,
1 hrnek cukru krupice,
půl hrnku oleje,
1 hrnek mléka,
3 celá vejce,
jeden balíček prášku do pečiva.
Starou formu jsem opět vysypala dětskou krupičkou. Nedám na ní dopustit, kdykoliv mám obavy o bezchybném vyklopení pečeného obsahu z formy, sázím na dětskou krupičku. Zvlášť smíchám potraviny suché (mouka, mák, cukr, prášek do pečiva) a tekuté (mléko, olej, vejce). A pak vše dohromady. Péct se má 40 minut při 180 °C. Povedla se nám upéct "mokrá" bábovka, která se jen rozpadala tím, jak byla plná oleje nejen z té půlky hrnku v receptuře, ale i voňavého oleje z makových semínek. Byla skvělá, prázdninová a do druhého dne nevydržela.
Skvělá hádanka já osobně tipovala taky na "obyčejnou" stěrku, ale mátl mě ten řezník Ale zase je vždycky fajn, když se člověk něco přiučí
OdpovědětVymazatJinak bábovka je krásná a já bych si hned jeden makový kousek vzala
Tvá upřímnost je skvělá Já myslela, že se spíše jedná o nějakou historickou "stěrku", takže bych ani nehádala, že je plastová Taková by asi provázek nepřesekla
OdpovědětVymazatA bábovka? Tak je přímo nádherná!
P.