Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu! Potřebujete: - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej Postup: 1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.
"Žiju, nestylizuju..."
Tak to je opravdu hodně smutné. Jde vidět, že ty děti zejmě nesledují maminku či tatínka při vaření a už vůbec u toho nepomáhají. Je to až k pláči.
OdpovědětVymazatPamatuju se, že mě jako dítě nejvíc bavilo právě "vařit" s mámou v kuchyni. Sice jsem toho spoustu zašpinila, občas něco rozbila, ale mám a s námi měla božskou trpělivost a já na tyhle okamžiky z dětství strašně ráda vzpomínám.
fakt nad tím kroutím hlavou a říkám si, jak by asi dopadly české děti...doufám, že o mnoho lépe.
Velkej mazec,hned jsem to pustila Aně 6let mame 100procentní uspešnost holt čersvé suroviny a zelenina od babičky v sezoně jsou znát!!!
OdpovědětVymazat[1]: Madlo, pravděpodobně jejich rodiče nevaří, pokud ano, tak asi ohřívají hotová jídla.
OdpovědětVymazat[2]: Uvidíme, jestli i z Martínka vyroste "mičurinec."
OdpovědětVymazatAhoj ve spolek, Jamieho show z USA jsem sledovala zatím asi na čtyřech dílech a měla z toho poměrně depresivní pocity. Všichni tušíme, že americké stravování není nic moc, ale to, že děti ve školách podle jejich výživových tabulek obědvají pizzu, smažené hranolky, bramborovou kaši z pytlíku a kuřecí nugety /průmyslově vyráběně z rozmixovaných kostí a kůže/ je šílené. Jejich děti netuší jak vypadá čerstvá zelenina, domácí jídlo pro ně znamená ohřát hamburger v mikrovlnce a oni se přesto považují za mistry světa!Řeknu vám, zlaté naše školní jídelny, tam se vždy vařilo aspoň jídlo, v USA pouze ohřívají polotovary!
OdpovědětVymazat[5]: Je to, bohužel, smutná pravda.
OdpovědětVymazat[6]: Mám to odsledované z různých reality show německé televize. Polévku, omáčku nebo sos jen z pytlíku.
OdpovědětVymazat