Přeskočit na hlavní obsah

Flammkuchen nach Elsässerart v remosce

Pečeno v remosce, v polních podmínkách :-),   podle receptu od Gurmánky.  Zvolila jsem kynuté těsto místo chlebové placky. Z 500 g mouky jsou čtyři placky o průměru 26 cm.


Flammkuchen nach Elsässerart
První pokus byl mírně "buchtoidní," chce to opravdu prudké pečení. V remosce doporučuji přepéct dokřupava. Cibule s créme fraiche je fantastická.
Horký Flammkuchen a sklenice vychlazeného bílého vína, ideální kombinace.


Psáno taktéž v  polních podmínkách :-).

Komentáře

  1. Evidentně žiju v polních podmínkách už 3 roky . Zkusím nějakou bezmasou variantu

    OdpovědětVymazat
  2. Super, créme fraiché jsem si včera vyrobila a musím uznat, že je vážně famózní, už mi z něj zbývá jen malý kalíšek

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Byla jsem "rozmazlená" fungující kuchyní. Teď musím tak trochu přemýšlet nad postupy i časovou náročností. Však ty kouzlíš z remosky báječné kousky.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Zkoušela jsem dvě varianty výroby créme fraiche: šlehačku s kysanou smetanou a šlehačku s kyškou (podle p. Cuketky). Ta druhá mi houstne i chutná víc ♥.

    OdpovědětVymazat
  5. Na remosku nedám dopustit! Vůbec nejlepší je z ní křehká masová pečínka
    P.

    OdpovědětVymazat
  6. To je vážně krása! Remoska je dokonalý retro kousek nádobí, který snad nikdy neomrzí. Na remoskových dobrotách jsem vyrůstala u babičky. Všechno se v ní povedlo. Bublanina, šunkofleky, pečínka, francouzské brambory. Cibulový koláč vypadá vážně báječně

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: A šetří elektrický proud

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Má "druhá" babička také pekla jen v remosce. Já jí používám jen na chatě.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...