Přeskočit na hlavní obsah

Flammkuchen nach Elsässerart v remosce

Pečeno v remosce, v polních podmínkách :-),   podle receptu od Gurmánky.  Zvolila jsem kynuté těsto místo chlebové placky. Z 500 g mouky jsou čtyři placky o průměru 26 cm.


Flammkuchen nach Elsässerart
První pokus byl mírně "buchtoidní," chce to opravdu prudké pečení. V remosce doporučuji přepéct dokřupava. Cibule s créme fraiche je fantastická.
Horký Flammkuchen a sklenice vychlazeného bílého vína, ideální kombinace.


Psáno taktéž v  polních podmínkách :-).

Komentáře

  1. Evidentně žiju v polních podmínkách už 3 roky . Zkusím nějakou bezmasou variantu

    OdpovědětVymazat
  2. Super, créme fraiché jsem si včera vyrobila a musím uznat, že je vážně famózní, už mi z něj zbývá jen malý kalíšek

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Byla jsem "rozmazlená" fungující kuchyní. Teď musím tak trochu přemýšlet nad postupy i časovou náročností. Však ty kouzlíš z remosky báječné kousky.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Zkoušela jsem dvě varianty výroby créme fraiche: šlehačku s kysanou smetanou a šlehačku s kyškou (podle p. Cuketky). Ta druhá mi houstne i chutná víc ♥.

    OdpovědětVymazat
  5. Na remosku nedám dopustit! Vůbec nejlepší je z ní křehká masová pečínka
    P.

    OdpovědětVymazat
  6. To je vážně krása! Remoska je dokonalý retro kousek nádobí, který snad nikdy neomrzí. Na remoskových dobrotách jsem vyrůstala u babičky. Všechno se v ní povedlo. Bublanina, šunkofleky, pečínka, francouzské brambory. Cibulový koláč vypadá vážně báječně

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: A šetří elektrický proud

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Má "druhá" babička také pekla jen v remosce. Já jí používám jen na chatě.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.