Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
Evidentně žiju v polních podmínkách už 3 roky . Zkusím nějakou bezmasou variantu
OdpovědětVymazatJo, to můžu
OdpovědětVymazatSuper, créme fraiché jsem si včera vyrobila a musím uznat, že je vážně famózní, už mi z něj zbývá jen malý kalíšek
OdpovědětVymazat[2]: To já už taky
OdpovědětVymazat[1]: Byla jsem "rozmazlená" fungující kuchyní. Teď musím tak trochu přemýšlet nad postupy i časovou náročností. Však ty kouzlíš z remosky báječné kousky.
OdpovědětVymazat[3]: Zkoušela jsem dvě varianty výroby créme fraiche: šlehačku s kysanou smetanou a šlehačku s kyškou (podle p. Cuketky). Ta druhá mi houstne i chutná víc ♥.
OdpovědětVymazatNa remosku nedám dopustit! Vůbec nejlepší je z ní křehká masová pečínka
OdpovědětVymazatP.
To je vážně krása! Remoska je dokonalý retro kousek nádobí, který snad nikdy neomrzí. Na remoskových dobrotách jsem vyrůstala u babičky. Všechno se v ní povedlo. Bublanina, šunkofleky, pečínka, francouzské brambory. Cibulový koláč vypadá vážně báječně
OdpovědětVymazat[7]: A šetří elektrický proud
OdpovědětVymazat[8]: Má "druhá" babička také pekla jen v remosce. Já jí používám jen na chatě.
OdpovědětVymazat