V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
"Žiju, nestylizuju..."
Tak to je opravdu hodně smutné. Jde vidět, že ty děti zejmě nesledují maminku či tatínka při vaření a už vůbec u toho nepomáhají. Je to až k pláči.
OdpovědětVymazatPamatuju se, že mě jako dítě nejvíc bavilo právě "vařit" s mámou v kuchyni. Sice jsem toho spoustu zašpinila, občas něco rozbila, ale mám a s námi měla božskou trpělivost a já na tyhle okamžiky z dětství strašně ráda vzpomínám.
fakt nad tím kroutím hlavou a říkám si, jak by asi dopadly české děti...doufám, že o mnoho lépe.
Velkej mazec,hned jsem to pustila Aně 6let mame 100procentní uspešnost holt čersvé suroviny a zelenina od babičky v sezoně jsou znát!!!
OdpovědětVymazat[1]: Madlo, pravděpodobně jejich rodiče nevaří, pokud ano, tak asi ohřívají hotová jídla.
OdpovědětVymazat[2]: Uvidíme, jestli i z Martínka vyroste "mičurinec."
OdpovědětVymazatAhoj ve spolek, Jamieho show z USA jsem sledovala zatím asi na čtyřech dílech a měla z toho poměrně depresivní pocity. Všichni tušíme, že americké stravování není nic moc, ale to, že děti ve školách podle jejich výživových tabulek obědvají pizzu, smažené hranolky, bramborovou kaši z pytlíku a kuřecí nugety /průmyslově vyráběně z rozmixovaných kostí a kůže/ je šílené. Jejich děti netuší jak vypadá čerstvá zelenina, domácí jídlo pro ně znamená ohřát hamburger v mikrovlnce a oni se přesto považují za mistry světa!Řeknu vám, zlaté naše školní jídelny, tam se vždy vařilo aspoň jídlo, v USA pouze ohřívají polotovary!
OdpovědětVymazat[5]: Je to, bohužel, smutná pravda.
OdpovědětVymazat[6]: Mám to odsledované z různých reality show německé televize. Polévku, omáčku nebo sos jen z pytlíku.
OdpovědětVymazat