Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu! Potřebujete: - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej Postup: 1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.
"Žiju, nestylizuju..."
Tak to sis mákla...a víš, že jsem taky ještě sladké kynuťáky nikdy nedělala?Doufám, že rodina to ocenila!
OdpovědětVymazatPosílám recept na ,,kynuťáky".Mám ho od nevěsty.Ta jej získala v práci a hned napoprvé se jí knedlíky absolutně povedly.Jsou to knedlíky,jaké si pamatuji z dětství(babička je plnila v létě jablkama).Jinak je lze plnit podle chuti.Jenom pozor,aby se nevzalo moc těsta,protože se navaří a pak to nejsou knedlíky,ale ,,blbouni"(to byl termín mojí mamky,když bylo něco moc navařené).Recept: ovocné kynuté knedlíky400 g polohrubé mouky
OdpovědětVymazat25 g droždí
1 lžíce práškového cukru
1 vejce
dělat kvásek(5 minut);zpracovat těsto;
1 hodinu kynout; do vody sůl....
knedlíky se vaří cca 7 minut
[1]: Dělali se jim boule za ušima
OdpovědětVymazat[2]: Děkuji za recept, je to od tebe velice milé. Už mám na lístečku a asi budu v sobotu pro změnu já milá k rodině . Budou jahodové.
OdpovědětVymazat