Lukáš ani Martin od svého posledního příspěvku v minulém měsíci nepolevili ve svém kuchařském úsilí, vaří a dokumentují dále. Z jejich galerie, rozšířené o další příspěvky, tu máte jejich náhodnou shodu ve stylizaci pokrmu. Vaření je přeci radost i hra a rádi si hrajeme přeci všichni, bez rozdílu věku!?
Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
Mňam , hned bych si něco dala .)
OdpovědětVymazatVážně moc šikovní švagři. Hlavně se mi líbí měsíčkové volské oko s krásně rudým opileckým nosem
OdpovědětVymazatjde vidět, že kdo si hraje, nezlobí
Teda tak nápadité podání jsem ještě neviděla....super a 1*
OdpovědětVymazat[1]: + [2]: + [3]:
OdpovědětVymazatKluci jsou určitě rádi za komentáře.
P.S.
OdpovědětVymazatZapoměla jsem dodat za krásné a povzbuzující komentáře
Když chlapa baví vaření, tak je výsledek vždy vynikající!
OdpovědětVymazatP.
Kluci do toho šli jednoznačně umělecky Malá připomínka k Martinovi - protože bylo zrovna období úplňku, foodstyling volského oka měl respektovat daný stav Ovšem ten krásný srpek měsíce vypadá dobře a celé pojetí je humorné.
OdpovědětVymazat[7]: A to je teď lámu na Kejřovou!
OdpovědětVymazat