Pro pangase - palec nahoru či dolů?
Na 4 filety pangase normální velikosti, nebo na 2 obrovsky velké potřebuji:
50 g rozpuštěného másla,
1,5 dl strouhanky,
0,5 dl strouhaného ementálu,
strouhaná kůra z půlky citronu,
šťáva z půlky citronu,
sušená bazalka.
Filety osolím, opepřím. Připravím si sýrovou drobenku, smícháním všech výše uvedených surovin. Máslo není třeba rozpouštět, v pokojové teplotě se snadno zapracuje. Troubu rozpálím na 200 C. Ohnivzdornou misku, nebo pekáč vytřu slabě olejem, vložím rybu a na ní rozdělím drobenku. Peču 20 - 25 minut, dokud povrch nezezlátne.
Přílohu pro takto připravenou rybu volte méně dietní, já to tentokrát až asketicky přehnala.
Jako chuťově lepší variantu mám vyzkoušené blašírované zelené fazolky a kuskus. Původní receptura doporučuje vařené brambory a mrkev, přelité holandskou omáčkou. Vůbec špatné nejsou šťouchané brambory, ve kterých přistála kořenící směs na pangase (místo na doporučené rybě).
Pohrát si můžete i s obměnami v kořenění strouhankovo-sýrové drobenky. Pohrát si můžete i s výběrem ryby. Dobrou chuť.
Pangasius vypadá s křupavým kabátkem světově .-). Super nápad s drobenkou. Ráda koketuji s různými variantami drobenek, ale zatím jsem zůstala jen u sladkých, řekla bych, že je čas vyzkoušet nějakou tu slanou verzi . Tento recept určitě za vyzkouší stojí a řekla bych, že vím o někom, komu se bude tato rybka velmi líbit, že Madlo ?
OdpovědětVymazatMně trčí palec nahoru. Já říkám, ať se každý řídí tím, co mu chutná, a ne podle toho, co velí trendy. Před několika lety byl v ČR pangasius hitem a dnes na něj kdekdo nadává. Ráda bych věděla, co je na něm najednou tak špatného.Ta asketická příloha se mi vyloženě líbí.
OdpovědětVymazatTak pangasia fakt miluju, máme ho na stole každý pátek a ještě se mi, potvůrka, nepřejdl Sýrová drobenka je super, celé jídlo je krásně středomořsky voňavé a to já ráda. takže rozhodně všechny čtyři palce nahoru
OdpovědětVymazatNad rybou-nerybou palec dolů.
OdpovědětVymazatAle rcp jinak ok
Klidně bych do směsi namíchala i drcené lískáče.