Přeskočit na hlavní obsah

Čokoláda pro malé i velké holky

Pamatujete?
Čokoláda s vystřihovací panenkou na obalu. Hořká, mléčná a nutina - neboli lískooříšková.
Já ano, jen nevím, která panenka byla moje. Ale myslím na Lenu.

(My jsme totiž tři sestry a tak jsme dostaly všechny tři čokolády a každá jinou, abychom se nehádaly. Vystřihovací oblékací panenka z papíru byla nej hračkou mého dětství. Že bych už byla taky retro, jako ta 80tá léta :-)!)

Společnost Figaro je znovu uvádí na trh, tentokrát v limitované a retro edici. Ruku v ruce s touto edicí jde soutěž , výhrou jsou - jak jinak - panenky. No řekněte, nechtěli byste si třeba zastříhat?

Komentáře

  1. Na tyhle čokolády si matně pamatuji ))To byly časy, když jsme o fialové krávě Milce neměli ani potuchy

    OdpovědětVymazat
  2. Na tuto čokoládu si já tedy nepomatuji. Asi jsem byla moc malá . Ale vzpomínám si například na extrémně měkkou čokoládu Zoru se sojovými oříšky . Byla hnusná, ale stejně nám chutnala .

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak, to byla čokoláda mého dětství. Vzpomínám si, že k nim byly i různé vystřihovací šatičky a tak. Když jsem byla nemocná, tak jsem si vždycky do postele vyžádala vystřihovací panenky.
    Je fajn, že Figaro přišlo s trouhle retro edicí.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Já mám dobrou paměť ))Zora se sojovými oříšky a Nugátová pochoutka - to byla tvrdá konkurence

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Díky tomu, že jsme o prázdninách jezdili k babičce, jsme sledovali reklamy na ARD a hlavně ZDF (tam předěly mezi jednotlivými reklamami tvořili krátké humorné scénky s malovanými trpaslíky a my to hltali jako pohádku. Když trpaslíci zahlásili "ende", hořce jsme plakali)- takže díky reklamám jsme fialovou krávu znali a párkrát do roka jsme fialovou čokoládu od tety ze západu dostatali. Z čeho jsme byli ještě víc "auf," byly žvýkačky. Spoustu druhů a spousta šťavnatých chutí.

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: + [4]: A co taková Barilla? Mléčná čokoláda s burskými oříšky od Orionu. Ta mi chutnala nejvíce. A taky byla nejlevnější. Když Nestle koupilo Orion, prý byli Francouzi s této čokolády nadšeně převapení - tvrdil kolega z práce, jehož žena tam pracovala. A pak najednou zmizela z trhu.

    OdpovědětVymazat
  7. [3]: Svojí "vášeň" pro vystřihovací panenky se teď snažím přenášet na dceru i stejně starou neteř. Krásné vystřihovací sety mají ve velkých knihkupectvích - Kanzelsberger, Luxor ...

    OdpovědětVymazat
  8. Z pohledu spotřebitele je to skvělé. Z pohledu markeťáka, klobouk dolů. Toto je taková klasika a poměrně dobře podaná. Opravdu se mi to zalíbilo.

    OdpovědětVymazat
  9. Tyto čokošky si moc nepamatuju. Ale moc se mi líbí. Ty nakoupím do Francie malým holkám na statek

    OdpovědětVymazat
  10. Vystřihovacích panenek jsem mívala hodně, ale nějak si nemohu vzpomenout, že byly zrovna z čokolád  , ale když vidím tu "Lenu", něco mi to říká
    V každém případě je to od výrobce moc hezký nápad a rozhodně se mi líbí více, než "kostíci" a jim podobné příšernosti  
    Všimla jsem si, jak se to tu mění ikonky, obrázky a tak. Moc fajn!
    P.

    OdpovědětVymazat
  11. Barilla, ó jé, to bylo něco! Tu mi vždycky kupovala babička z Mariánských Lázní...a ty "panenkový" čokolády si, taky pamatuju. Sláva, tak to máme Kofolu, teď bude i Vinea, čokolády s panenkama...ještě aby to vyšlo Pedru a taky bych si docela dal ten nanuk - Jumbo - stál dvě koruny, prodávali ho v Zelenině v takovém tom mrazáku s těžkým černým plastovým víkem  

    OdpovědětVymazat
  12. [8]: Drnká to na takovou tu šťastnou strunu - dětství.

    OdpovědětVymazat
  13. [9]: Jsem zvědavá, jak se jim budou líbit.

    OdpovědětVymazat
  14. [10]: Díky, snažím se, ale času málo a málem se už pereme o místo před monitorem  

    OdpovědětVymazat
  15. [11]: Vítejte staré "dobré" časy.

    OdpovědětVymazat
  16. Je, kokosove Jumbo...
    Ja si vystrihovala z krupicove kase to miminko!

    OdpovědětVymazat
  17. Dneska jsme s Aničkou zastavili v Kamenici v supermarketu a hned naproti vchodu jsme na ty čokolády narazili. Už máme Lenu doma, čokoládu jsme ještě nechutnali - ta přijde na řadu až po obědě, ale panenka Lena už je vystřižená i se šatičkama a už si hraje s ostatními panenkami a hračkami naší Aničky. I po těch letech to pořád funguje!!! P.S.Maminka Míša doporučuje panenku podlepit.

    OdpovědětVymazat
  18. [16]: Ještě, že jsi mi to krupicové miminko připoměla!

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: Podlepit určitě, trochu mě ten nepapírový obal zklamal - copak z pytlíku se dá hezky vystřihovat   Ta naše Anička také šáhla po Leně, Danuška v kalhotech se holčičkám asi moc nelíbí. Po Janě ani památky, že by šla nejvíce na dračku?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.