Přeskočit na hlavní obsah

Čokoláda pro malé i velké holky

Pamatujete?
Čokoláda s vystřihovací panenkou na obalu. Hořká, mléčná a nutina - neboli lískooříšková.
Já ano, jen nevím, která panenka byla moje. Ale myslím na Lenu.

(My jsme totiž tři sestry a tak jsme dostaly všechny tři čokolády a každá jinou, abychom se nehádaly. Vystřihovací oblékací panenka z papíru byla nej hračkou mého dětství. Že bych už byla taky retro, jako ta 80tá léta :-)!)

Společnost Figaro je znovu uvádí na trh, tentokrát v limitované a retro edici. Ruku v ruce s touto edicí jde soutěž , výhrou jsou - jak jinak - panenky. No řekněte, nechtěli byste si třeba zastříhat?

Komentáře

  1. Na tyhle čokolády si matně pamatuji ))To byly časy, když jsme o fialové krávě Milce neměli ani potuchy

    OdpovědětVymazat
  2. Na tuto čokoládu si já tedy nepomatuji. Asi jsem byla moc malá . Ale vzpomínám si například na extrémně měkkou čokoládu Zoru se sojovými oříšky . Byla hnusná, ale stejně nám chutnala .

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak, to byla čokoláda mého dětství. Vzpomínám si, že k nim byly i různé vystřihovací šatičky a tak. Když jsem byla nemocná, tak jsem si vždycky do postele vyžádala vystřihovací panenky.
    Je fajn, že Figaro přišlo s trouhle retro edicí.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Já mám dobrou paměť ))Zora se sojovými oříšky a Nugátová pochoutka - to byla tvrdá konkurence

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Díky tomu, že jsme o prázdninách jezdili k babičce, jsme sledovali reklamy na ARD a hlavně ZDF (tam předěly mezi jednotlivými reklamami tvořili krátké humorné scénky s malovanými trpaslíky a my to hltali jako pohádku. Když trpaslíci zahlásili "ende", hořce jsme plakali)- takže díky reklamám jsme fialovou krávu znali a párkrát do roka jsme fialovou čokoládu od tety ze západu dostatali. Z čeho jsme byli ještě víc "auf," byly žvýkačky. Spoustu druhů a spousta šťavnatých chutí.

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: + [4]: A co taková Barilla? Mléčná čokoláda s burskými oříšky od Orionu. Ta mi chutnala nejvíce. A taky byla nejlevnější. Když Nestle koupilo Orion, prý byli Francouzi s této čokolády nadšeně převapení - tvrdil kolega z práce, jehož žena tam pracovala. A pak najednou zmizela z trhu.

    OdpovědětVymazat
  7. [3]: Svojí "vášeň" pro vystřihovací panenky se teď snažím přenášet na dceru i stejně starou neteř. Krásné vystřihovací sety mají ve velkých knihkupectvích - Kanzelsberger, Luxor ...

    OdpovědětVymazat
  8. Z pohledu spotřebitele je to skvělé. Z pohledu markeťáka, klobouk dolů. Toto je taková klasika a poměrně dobře podaná. Opravdu se mi to zalíbilo.

    OdpovědětVymazat
  9. Tyto čokošky si moc nepamatuju. Ale moc se mi líbí. Ty nakoupím do Francie malým holkám na statek

    OdpovědětVymazat
  10. Vystřihovacích panenek jsem mívala hodně, ale nějak si nemohu vzpomenout, že byly zrovna z čokolád  , ale když vidím tu "Lenu", něco mi to říká
    V každém případě je to od výrobce moc hezký nápad a rozhodně se mi líbí více, než "kostíci" a jim podobné příšernosti  
    Všimla jsem si, jak se to tu mění ikonky, obrázky a tak. Moc fajn!
    P.

    OdpovědětVymazat
  11. Barilla, ó jé, to bylo něco! Tu mi vždycky kupovala babička z Mariánských Lázní...a ty "panenkový" čokolády si, taky pamatuju. Sláva, tak to máme Kofolu, teď bude i Vinea, čokolády s panenkama...ještě aby to vyšlo Pedru a taky bych si docela dal ten nanuk - Jumbo - stál dvě koruny, prodávali ho v Zelenině v takovém tom mrazáku s těžkým černým plastovým víkem  

    OdpovědětVymazat
  12. [8]: Drnká to na takovou tu šťastnou strunu - dětství.

    OdpovědětVymazat
  13. [9]: Jsem zvědavá, jak se jim budou líbit.

    OdpovědětVymazat
  14. [10]: Díky, snažím se, ale času málo a málem se už pereme o místo před monitorem  

    OdpovědětVymazat
  15. [11]: Vítejte staré "dobré" časy.

    OdpovědětVymazat
  16. Je, kokosove Jumbo...
    Ja si vystrihovala z krupicove kase to miminko!

    OdpovědětVymazat
  17. Dneska jsme s Aničkou zastavili v Kamenici v supermarketu a hned naproti vchodu jsme na ty čokolády narazili. Už máme Lenu doma, čokoládu jsme ještě nechutnali - ta přijde na řadu až po obědě, ale panenka Lena už je vystřižená i se šatičkama a už si hraje s ostatními panenkami a hračkami naší Aničky. I po těch letech to pořád funguje!!! P.S.Maminka Míša doporučuje panenku podlepit.

    OdpovědětVymazat
  18. [16]: Ještě, že jsi mi to krupicové miminko připoměla!

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: Podlepit určitě, trochu mě ten nepapírový obal zklamal - copak z pytlíku se dá hezky vystřihovat   Ta naše Anička také šáhla po Leně, Danuška v kalhotech se holčičkám asi moc nelíbí. Po Janě ani památky, že by šla nejvíce na dračku?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...