Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu! Potřebujete: - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej Postup: 1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.
"Žiju, nestylizuju..."
To je povedené video. Taková selská omeleta á la Jamie ))
OdpovědětVymazatP.
[1]: Mě fascinuje ten trh a výběr! Mám s Jamiem stejný sporák, tedy jen o dovolené :).
OdpovědětVymazatTak to se máš. Na té jedné pánvi, to byly stejně bezva "vychytávky".Dobře, že je tu další blog Ať se Ti daří a ať z něj máš radost
OdpovědětVymazatP.
[3]: Děkuji.
OdpovědětVymazat