Máte rádi bramborové krokety?
Tady je "kuchyňský fígl" babičky z Chalup.
Jednoduchá proměna klasických bramborových knedlíků v křupavé kousíčky. Použijte své oblíbené bramborové těsto. Rozdělte ho na čtyři díly a každý vyválejte do čtyř válečků - pramenů (skoro jako na vánočku) cca 2 cm silných. Každý pramen nožem pokrájejte asi 2 cm dlouhé dílky. Naskládejte na vymaštěný plech:
A do šiku!
Upečte v rozhřáté troubě do zlatova:
A rozestupy se nám mírně rozjely :
Tip na oběd z "jedné trouby." Znáte recept kuře "ala kachna," tedy kuře pečené na zelí. Přidejte do trouby i šlejšky. Klasický nedělní český oběd se peče sám. Není třeba skákat celé dopoledne okolo plotny.
Myslím si, že tento způsob úpravy svou chutí bramborové krokety najisto předčí. Tedy alespoń pro mne. Fajn úprava brambor.
OdpovědětVymazatPS: V neděli jsme také měli kachničku, i když bylo vedro )) S bylinkovými bramborovými šiškami. Doma moc neknedlíkujeme, ale Tvůj recept asi vyzkouším
P.
[1]: A mě zajímají bylinkové šišky. Popátrám.
OdpovědětVymazatTo se mi líbí. Podobně opékám šišky.
OdpovědětVymazatK zelíčku, kachničce, hmmm, příště to udělám přesně podle tebe