Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu! Potřebujete: - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej Postup: 1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.
"Žiju, nestylizuju..."
Krásný nadpis! My v sobotu naprosto reailisticky jednoho pašíka zamordovali, ale s láskou ho teď konzumujeme!
OdpovědětVymazatÚplnou náhodou se mi poštěstilo naladit si ČR 2 právě v momentě laskavého vyprávění. Ani jsem si nevšimla, že jsem zdolala 120 km cesty a příjemně naladěna jsem z auta vystupovala doma S ČR 2 jezdím poslední dobou čím dál častěji. Díky za připomenutí rozhlasových vln a síly mluveného slova
OdpovědětVymazat[2]: Já to Anderleho povídání zbožňuju. Je to tak milé, klidné, laskavé. Moc se mi líbilo, když vyprávěl o svém sousedovi-kutilovi za Nového Světa na Malé Straně. Ten si do komína zabudoval velké vojenské naběračky (bez držadla), aby to dělalo dojem dělové koule, vstřelené do zdiva. Cizincům pak poutavě vyprávěl, jací kruťasové byli ti Švédové za třicetileté války.
OdpovědětVymazat