Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
"Žiju, nestylizuju..."
Krásný nadpis! My v sobotu naprosto reailisticky jednoho pašíka zamordovali, ale s láskou ho teď konzumujeme!
OdpovědětVymazatÚplnou náhodou se mi poštěstilo naladit si ČR 2 právě v momentě laskavého vyprávění. Ani jsem si nevšimla, že jsem zdolala 120 km cesty a příjemně naladěna jsem z auta vystupovala doma S ČR 2 jezdím poslední dobou čím dál častěji. Díky za připomenutí rozhlasových vln a síly mluveného slova
OdpovědětVymazat[2]: Já to Anderleho povídání zbožňuju. Je to tak milé, klidné, laskavé. Moc se mi líbilo, když vyprávěl o svém sousedovi-kutilovi za Nového Světa na Malé Straně. Ten si do komína zabudoval velké vojenské naběračky (bez držadla), aby to dělalo dojem dělové koule, vstřelené do zdiva. Cizincům pak poutavě vyprávěl, jací kruťasové byli ti Švédové za třicetileté války.
OdpovědětVymazat