Přeskočit na hlavní obsah

Podobnost čistě náhodná

Najdi deset rozdílů ...

gurmán versus chuťovka

2009 versus 2010

Komentáře

  1. Tak to je hodně dobré . Vůbec mi to nedošlo, asi proto, že jsem tohoto Gurmána už rozstřihala (v rámci zachování prostoru). Už jsem se ale s kopírováním nebo opakováním receptů několikrát setkala .

    OdpovědětVymazat
  2. To se opravdu povedlo Nejen, že kradou z blogů recepty jako se to stalo mně! Pak také slíbí nápravu, více než rok uběhl a nic se neděje. A nejspíš dít nebude - toť serióznost takových časopisů
    Dokonce sami sobě kradou foto na titulní straně?! Není to první případ. Jsou schopni i stejnou fotku otisknout k různým receptům. To už je vrchol a pro mne pouze potvrzení, že kdybych takové časopisy kupovala, bylo by to prachsprosté vyhazování peněz
    P.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tomuhle říkám vrchol opovážlivosti. Kopírování a kradení recpetů mi dost vadí, ale aby si navzájem kradli i titulní stránky, to je opravdu výspa lenosti.

    OdpovědětVymazat
  4. Dost dobrý. Já tu Ženu a život už nesehnala, ale gurmána mám doma. Chtělo by to porovnat, kdo to vydal. Kdysi vycházel chvilku časopis Snadné vaření a časem jsem zjistila, že jsou to staré recepty z Apetitu a vydávala to stejná společnost!

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych to viděla na redakční spolupráci Nechtělo se jim vytvářet nové foto, sáhlo se do archivu.

    OdpovědětVymazat
  6. Podívám se na zdroj fotografie. Podle mne je to stejný trapas, jako když se ve společnosti objeví více dam ve stejných šatech .

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj máš supr blog a nechceš být náhodou SB?

    OdpovědětVymazat
  8. V časopisech to chodí asi tak... celý měsíc (někdy i měsíce) se připravují různé fotostory na možná i nemožná témata, každý se snaží mít něco, co nemá nikdo jiný, ale co si budeme namlouvat, na Vánoce bude vždycky vánoční cukroví a na velikonoce se vždycky bude péct beránek. Když se to pak všechno sejde na obrazovce toho nejnovější modelu Macu, zjistí ctihodný artdirector, že bohužel žádný z těch krásných obrázků není vhodný na titulku (kompozice, barevnost, originalita). Inu, zaloví se v mezinárodních fotobankách (Isifa, Profimedia, Allphoto), v případě Gurmánu a Chuťovky to vidím na klíčová slova: "christmas+decoration+sweet" a ono vždycky něco vypadne. Fotky jsou evidentně ze stejné série a je jasné, že art directoři obou médií fandí růžové

    OdpovědětVymazat
  9. Kdo si toho všiml? Gurmán už se nejmenuje Gurmán

    OdpovědětVymazat
  10. Vím, už od úterý,kdy vyšel.Ale nějak jsem nepřišla na to, co to má za význam, kromě toho úvodního sloupku. Podle mě název časopis nedělá.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...