Najdi deset rozdílů ...
V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
Tak to je hodně dobré . Vůbec mi to nedošlo, asi proto, že jsem tohoto Gurmána už rozstřihala (v rámci zachování prostoru). Už jsem se ale s kopírováním nebo opakováním receptů několikrát setkala .
OdpovědětVymazatTo se opravdu povedlo Nejen, že kradou z blogů recepty jako se to stalo mně! Pak také slíbí nápravu, více než rok uběhl a nic se neděje. A nejspíš dít nebude - toť serióznost takových časopisů
OdpovědětVymazatDokonce sami sobě kradou foto na titulní straně?! Není to první případ. Jsou schopni i stejnou fotku otisknout k různým receptům. To už je vrchol a pro mne pouze potvrzení, že kdybych takové časopisy kupovala, bylo by to prachsprosté vyhazování peněz
P.
Tak tomuhle říkám vrchol opovážlivosti. Kopírování a kradení recpetů mi dost vadí, ale aby si navzájem kradli i titulní stránky, to je opravdu výspa lenosti.
OdpovědětVymazatDost dobrý. Já tu Ženu a život už nesehnala, ale gurmána mám doma. Chtělo by to porovnat, kdo to vydal. Kdysi vycházel chvilku časopis Snadné vaření a časem jsem zjistila, že jsou to staré recepty z Apetitu a vydávala to stejná společnost!
OdpovědětVymazatJá bych to viděla na redakční spolupráci Nechtělo se jim vytvářet nové foto, sáhlo se do archivu.
OdpovědětVymazatPodívám se na zdroj fotografie. Podle mne je to stejný trapas, jako když se ve společnosti objeví více dam ve stejných šatech .
OdpovědětVymazatAhoj máš supr blog a nechceš být náhodou SB?
OdpovědětVymazatV časopisech to chodí asi tak... celý měsíc (někdy i měsíce) se připravují různé fotostory na možná i nemožná témata, každý se snaží mít něco, co nemá nikdo jiný, ale co si budeme namlouvat, na Vánoce bude vždycky vánoční cukroví a na velikonoce se vždycky bude péct beránek. Když se to pak všechno sejde na obrazovce toho nejnovější modelu Macu, zjistí ctihodný artdirector, že bohužel žádný z těch krásných obrázků není vhodný na titulku (kompozice, barevnost, originalita). Inu, zaloví se v mezinárodních fotobankách (Isifa, Profimedia, Allphoto), v případě Gurmánu a Chuťovky to vidím na klíčová slova: "christmas+decoration+sweet" a ono vždycky něco vypadne. Fotky jsou evidentně ze stejné série a je jasné, že art directoři obou médií fandí růžové
OdpovědětVymazatKdo si toho všiml? Gurmán už se nejmenuje Gurmán
OdpovědětVymazatVím, už od úterý,kdy vyšel.Ale nějak jsem nepřišla na to, co to má za význam, kromě toho úvodního sloupku. Podle mě název časopis nedělá.
OdpovědětVymazat