Přeskočit na hlavní obsah

Honzíkova cesta - k plotně - a Janovy topinky navrch

Můj vztah k vaření a pečení je převážně velice kladný - proto se  také realizuju přes svůj blog. Co mě ale také velice potěšilo, je skutečnost, dejme tomu, že jablko nepadá daleko od stromu.  Nebo jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá? Že mé průpovídky, poznámky a rady, které vykřikuju cíleně, většinou ale do vzduchoprázdna kuchyně, přece jen svůj cíl trefily a kupodivu klíčí.

4

Můj syn vaří! Začíná tou obligádní mužskou záležitostí  - uznejte co by to bylo za chlapa, kdyby o víkendovém ránu nezačal tvořit snídaňová vejce na 100 + 1 způsobů. Parfém opečené slaniny, smažených vajec a čerstvého chleba a kávy mužům sekne.
Můj syn si to vše dovedl k dokonalé jednoduchosti - vždyť muži si nic zbytečně nechtějí komplikovat - a vše, kromě kávy, vrazil do jedné, lety otřískané  a vypečené pánvičky. Stvořil plněné topinky podle internetové inspirace. A já se od něj můžu učit.

1
Potřebuji:
dva krajíce chleba,
2- 4 vajíčka,
anglickou slaninu,
starou otřískanou pánev pro takové to chlapské vaření.

Plátky slaniny nejdříve opeču na pánvi do křupava, hotové je vyndám a místo nich začnu opékat upravený chléb . Z krajíců chleba vykrojím střídku, později jí vložím  zpět jako pokličku. Do vzniklého otvoru vyklepnu vejce, vrátím slaninu a přikryju střídkovou pokličkou.

2

Až vajíčka zatuhnou, topinky obrátím a opeču i z druhé strany.

3
Teenagerovské servírování bezpochyby poznáte podle kopce nezbytné tatarky.
O kultuře stolování musím hlásit víc.

Komentáře

  1. Tak tomu říkám opravdu chlapská snídaně Já se moc těším, až mi náš malý prcek bude jednou asistovat v kuchyni a pokud ho bude vaření bavit tak, jako tvého syna, bude to paráda. Tak přeji další spoustu inspirace do chlapského vaření a ať je Honzíkova cesta v kuchyni co nejméně zapeklitá

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj máš go ood blog plsky zanecháš mi na blogu komentík? Kdyžtak to smaž

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: On si radit nenechák, půjde po tom po svém .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr