Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
Prima fotky!
OdpovědětVymazatA co Kuky? Užs viděla? Já zatím jen film o filmu
[1]: Díky. Kukyho jsem viděla jen v reklamě na film v TV. Už jen ta úvodní věta mě bere i dojímá. Mám ráda Svěrákův smysl pro hrátky se slovy. Film si určitě nenechám ujít.
OdpovědětVymazatKrásné fotky, tak nějak chodím na houby i já. Vždy to komentuji, že jsem "houby" našla!
OdpovědětVymazatKousky jsou to pěkné, ale jestli jedlé, tak to opravdu nevím . Zkoušet bych je raději nezkoušela .
OdpovědětVymazatKrása! První foto je úžasné houba - sírovec Jukni na odkaz s fotografiemi:
OdpovědětVymazathttp://www.naturfoto.cz/sirovec-zlutooranzovy-fotografie-8362.htmlP.S.
Nechali jste v lese řízky Prý jsou ze sírovce úžasné!
[3]: + [4]: pro jistotu jsem "nakrmila" jen tu čočku fotoaparátu
OdpovědětVymazat[5]: No tak to se pro ní možná vrátíme .
OdpovědětVymazatAno, je tomu tak. První houbu jsem poprvé na vlastní oči viděla v Českým Dubu. Vrhla se na ni Andina a Maťo a udělali z ní báječnou mňamku k topince. Fotky ze srazu jsou na Labužníkovi. Bylo to vážně moc dobré, pro mě až překvapivě
OdpovědětVymazatJá si myslím, že mám někde napsaný recept a hlavně vyfocený postup, jak Andina vařila sírovce. Všichni, až na Andinu, pekařinku a mne ještě chrněli. Bylo brzy ráno a Andina je ranní ptáče... S těmi topinkami to bylo fantastické!
OdpovědětVymazat