Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
Prima fotky!
OdpovědětVymazatA co Kuky? Užs viděla? Já zatím jen film o filmu
[1]: Díky. Kukyho jsem viděla jen v reklamě na film v TV. Už jen ta úvodní věta mě bere i dojímá. Mám ráda Svěrákův smysl pro hrátky se slovy. Film si určitě nenechám ujít.
OdpovědětVymazatKrásné fotky, tak nějak chodím na houby i já. Vždy to komentuji, že jsem "houby" našla!
OdpovědětVymazatKousky jsou to pěkné, ale jestli jedlé, tak to opravdu nevím . Zkoušet bych je raději nezkoušela .
OdpovědětVymazatKrása! První foto je úžasné houba - sírovec Jukni na odkaz s fotografiemi:
OdpovědětVymazathttp://www.naturfoto.cz/sirovec-zlutooranzovy-fotografie-8362.htmlP.S.
Nechali jste v lese řízky Prý jsou ze sírovce úžasné!
[3]: + [4]: pro jistotu jsem "nakrmila" jen tu čočku fotoaparátu
OdpovědětVymazat[5]: No tak to se pro ní možná vrátíme .
OdpovědětVymazatAno, je tomu tak. První houbu jsem poprvé na vlastní oči viděla v Českým Dubu. Vrhla se na ni Andina a Maťo a udělali z ní báječnou mňamku k topince. Fotky ze srazu jsou na Labužníkovi. Bylo to vážně moc dobré, pro mě až překvapivě
OdpovědětVymazatJá si myslím, že mám někde napsaný recept a hlavně vyfocený postup, jak Andina vařila sírovce. Všichni, až na Andinu, pekařinku a mne ještě chrněli. Bylo brzy ráno a Andina je ranní ptáče... S těmi topinkami to bylo fantastické!
OdpovědětVymazat