V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
"Žiju, nestylizuju..."
V týdnu jsem podle tebe dělala tuto omáčku a musím říct, e byla výtečná. také jsem nepasírovala a po přidání česneku už nevařila a ačkoli jsem jí navařila opravdu velký kotel a na to, že ani já, ani manžel nejsme nijak omáčkumilovní, mizela opravdu překvapující rychlostí.
OdpovědětVymazatTakže někdy určitě zopakuji a děkuju za recept!
Madlo, jsem opravdu ráda, že jsem získala dalšího příznivce česnekové omáčky a že jste si pochutnali.
OdpovědětVymazat