Na muže, který vaří, je vždycky hezký pohled. Cituji Yvu. A já sklízím první ovoce svého blogování? Nezávisle na sobě mi moji dva legitimní i nelegitimní švagři zdokumentovali své kuchařské počiny. Založila jsem jim ve své galerii místečko, uvidíme, zda jim nadšení vydrží.
V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...
Tak to je super! Hlavně se mi moc líbí fotky švagra Lukáše - nebyly by i recepty, Úplně se mi sbíhají sliny. Chlap, který se nebojí chytit vařečku za správný konec je neuvěřitelně sexy (alespoň pro mě). Hned bych se takovým mužem nechala opečovávat
OdpovědětVymazatA jak je vidět, u vás v rodině je na co se dívat! Hovězí steak z prvního receptu je perfektně propečený a z obrázku je zřejmé, jak jsou plátky masa křehké. Na druhém receptu mě kupodivu nejvíc zaujaly šťouchané brambory. Jsou přesně tak, jak je mám nejraději, plné kousků brambor a zároveň hutně krémovité konzistence. Takže abych to shrnula: když připraví maso Lukáš a přílohu Martin, vznikne pro mne naprosto ideální kombinace. A na Tvém manželovi bude dezert.
OdpovědětVymazatMužské vaření je třeba podporovat.
OdpovědětVymazatAno, je to i sexy!
[1]: Recepty budou, nějakým šikovným způsobem je zkusím doplnit.
OdpovědětVymazat[3]:
OdpovědětVymazat[2]: Díky Yvo za skvělý návod, jak ty chlapy zapřáhnout .
OdpovědětVymazatA já si budu jen tak fotit.