Přeskočit na hlavní obsah

Kluci v akci

Na muže, který vaří, je vždycky hezký pohled. Cituji Yvu. A já sklízím první ovoce svého blogování? Nezávisle na sobě mi moji dva legitimní i nelegitimní švagři zdokumentovali své kuchařské počiny. Založila jsem jim ve své galerii místečko, uvidíme, zda jim nadšení vydrží.



Komentáře

  1. Tak to je super! Hlavně se mi moc líbí fotky švagra Lukáše - nebyly by i recepty, Úplně se mi sbíhají sliny. Chlap, který se nebojí chytit vařečku za správný konec je neuvěřitelně sexy   (alespoň pro mě). Hned bych se takovým mužem nechala opečovávat  

    OdpovědětVymazat
  2. A jak je vidět, u vás v rodině je na co se dívat!   Hovězí steak z prvního receptu je perfektně propečený a z obrázku je zřejmé, jak jsou plátky masa křehké. Na druhém receptu mě kupodivu nejvíc zaujaly šťouchané brambory. Jsou přesně tak, jak je mám nejraději, plné kousků brambor a zároveň hutně krémovité konzistence. Takže abych to shrnula: když připraví maso Lukáš a přílohu Martin, vznikne pro mne naprosto ideální kombinace. A na Tvém manželovi bude dezert.

    OdpovědětVymazat
  3. Mužské vaření je třeba podporovat.
    Ano, je to i sexy!

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Recepty budou, nějakým šikovným způsobem je zkusím doplnit.

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Díky Yvo za skvělý návod, jak ty chlapy zapřáhnout .
    A já si budu jen tak fotit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Jak chutná Šumava

    V pátek na Kvildě. Co rozhodně musíte ochutnat, je povidloň. Staročeský povidloň. Řezy z odpalovaného těsta, promazané tradičními švestkovými povidly a tvarohovo šlehačkovým krémem. Zajděte si na něj do Pekárny Kvilda , stojí hned při hlavní silnici. Kromě povidloně si můžete dát nešizený borůvkový koláč z tenkého kynutého těsta. A moc nám chutnal žitný chléb, který jsme si vzali s sebou. Vydržel jako čerstvý ještě třetí den po upečení. Večer v Kašperských Horách a za odměnu Plzeň a místní limonáda, která děti (kromě pizy) vždy potěší vtipnou etiketou i chutí. V sobotu autobusem z Kašperek do Čeňkovy Pily a pěšky proti proudu mé nejkrásnější řeky Vydry.Asi po čtyřech kilometrech dorazíme k Turnerově chatě. Už v jedenáct hodin dopoledne tam panuje obědový chaos, který obsluha v pohodě zvládá na venkovní zahrádce i uvnitř. Hospoda v chatě hučí. Vyhlášená je domácí hříbková bramboračka, my si dáme zelňačku s krajícem chleba a borůvkové lívanečky. Obojí super, stejně jako piv...