Přeskočit na hlavní obsah

Kluci v akci

Na muže, který vaří, je vždycky hezký pohled. Cituji Yvu. A já sklízím první ovoce svého blogování? Nezávisle na sobě mi moji dva legitimní i nelegitimní švagři zdokumentovali své kuchařské počiny. Založila jsem jim ve své galerii místečko, uvidíme, zda jim nadšení vydrží.



Komentáře

  1. Tak to je super! Hlavně se mi moc líbí fotky švagra Lukáše - nebyly by i recepty, Úplně se mi sbíhají sliny. Chlap, který se nebojí chytit vařečku za správný konec je neuvěřitelně sexy   (alespoň pro mě). Hned bych se takovým mužem nechala opečovávat  

    OdpovědětVymazat
  2. A jak je vidět, u vás v rodině je na co se dívat!   Hovězí steak z prvního receptu je perfektně propečený a z obrázku je zřejmé, jak jsou plátky masa křehké. Na druhém receptu mě kupodivu nejvíc zaujaly šťouchané brambory. Jsou přesně tak, jak je mám nejraději, plné kousků brambor a zároveň hutně krémovité konzistence. Takže abych to shrnula: když připraví maso Lukáš a přílohu Martin, vznikne pro mne naprosto ideální kombinace. A na Tvém manželovi bude dezert.

    OdpovědětVymazat
  3. Mužské vaření je třeba podporovat.
    Ano, je to i sexy!

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Recepty budou, nějakým šikovným způsobem je zkusím doplnit.

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Díky Yvo za skvělý návod, jak ty chlapy zapřáhnout .
    A já si budu jen tak fotit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!