Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
A komu ta číslička patří? Anebo se jedná jen o originální zdobení lineckého cukroví ?
OdpovědětVymazatTo musela být sláva - čtyři oslavenci najednou...
OdpovědětVymazatP.
[1]: + [2]:
OdpovědětVymazatto tedy byla! Dvě číslíčka jsou mé děti, další synovec a manželova máma. Jednu narozeninovou vlnu slavíme v červnu, další teď.
[3]: S těmi narozeninami je to jako u nás Jedna vlna patří červnovým blížencům a ta druhá je pro prosincové zrozence ve střelci. Za pár dnů se o jednoho střelce mužstvo prosincovým zrozenců rozšíří a my blíženci budeme v oslabení. Ale narozeninové slavení je to vždycky moc pěkné
OdpovědětVymazat[4]: Budete mít pod stromečkem Ježíška!
OdpovědětVymazat