Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
A komu ta číslička patří? Anebo se jedná jen o originální zdobení lineckého cukroví ?
OdpovědětVymazatTo musela být sláva - čtyři oslavenci najednou...
OdpovědětVymazatP.
[1]: + [2]:
OdpovědětVymazatto tedy byla! Dvě číslíčka jsou mé děti, další synovec a manželova máma. Jednu narozeninovou vlnu slavíme v červnu, další teď.
[3]: S těmi narozeninami je to jako u nás Jedna vlna patří červnovým blížencům a ta druhá je pro prosincové zrozence ve střelci. Za pár dnů se o jednoho střelce mužstvo prosincovým zrozenců rozšíří a my blíženci budeme v oslabení. Ale narozeninové slavení je to vždycky moc pěkné
OdpovědětVymazat[4]: Budete mít pod stromečkem Ježíška!
OdpovědětVymazat