Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
Ranní kafíčko z takových krásných hrníčků... To bych si dala líbit. A koukám, že v Berouně mají Vánoce už jako v Kauflandu )))
OdpovědětVymazat[1]: Bylo to potěšení pro oči i peněženku .
OdpovědětVymazatMoc pěkné. Ráda bych se tam taky někdy vypravila. Většinou mi to ale nevyjde. Ale je to v plánu
OdpovědětVymazat[3]: Byla jsem tam v neděli, tak v devět hodin. A asi tak hodinu jsme se volně pohybovali po náměstí. Později už dav houstl. Ale bylo to fajn.
OdpovědětVymazatKrásné fotky. Ten víkend jsem zrovna odjížděla na dovolenou, tak už bych trhy nestačila, ale počasí bylo teď snad tak krásné jako na jaře. Věřím, že se bylo na co dívat
OdpovědětVymazatP.
No fajne, ale fakt
OdpovědětVymazatPěkná práce
OdpovědětVymazatMoc pěkné.
OdpovědětVymazatOK, velka vec
OdpovědětVymazatSuper, blog. Jdu ještě něco počíst....
OdpovědětVymazat