Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
Ranní kafíčko z takových krásných hrníčků... To bych si dala líbit. A koukám, že v Berouně mají Vánoce už jako v Kauflandu )))
OdpovědětVymazat[1]: Bylo to potěšení pro oči i peněženku .
OdpovědětVymazatMoc pěkné. Ráda bych se tam taky někdy vypravila. Většinou mi to ale nevyjde. Ale je to v plánu
OdpovědětVymazat[3]: Byla jsem tam v neděli, tak v devět hodin. A asi tak hodinu jsme se volně pohybovali po náměstí. Později už dav houstl. Ale bylo to fajn.
OdpovědětVymazatKrásné fotky. Ten víkend jsem zrovna odjížděla na dovolenou, tak už bych trhy nestačila, ale počasí bylo teď snad tak krásné jako na jaře. Věřím, že se bylo na co dívat
OdpovědětVymazatP.
No fajne, ale fakt
OdpovědětVymazatPěkná práce
OdpovědětVymazatMoc pěkné.
OdpovědětVymazatOK, velka vec
OdpovědětVymazatSuper, blog. Jdu ještě něco počíst....
OdpovědětVymazat