Představuji si, že mám malé bistro a potřebuji vymyslet recept na malé jídlo k drinku, na které ke mně budou chodit po práci hosté celého okolí.
Zatím bistro nemám. A nevím, jak vy, ale já když jdu nyní z práce, potřebuji dost často vypustit páru. V tomto případě bych se nebála něčeho trošku ostřejšího ve sklence. Něco ostřejšího potřebuje ale dobrý základ do žaludku. Uzený losos, avokádo, zakysaná smetana a kukuřice dobrý základ potvrzuje.
Menu - kukuřičné ústřice s quacamole a čerstvě uzeným lososem.
Toto je můj příspěvek do soutěže Aperitivo moment 2016, Aperol Spritz food blog roku 2016.
Kukuřičné ústřice
1 konzerva sterilizované kukuřice,
1 hrnek (250 ml) hladké mouky,
1 hrnek (250 ml) hladké mouky,
2 vejce,
1 čajová lžička prášku do pečiva,
1 čajová lžička kurkumy,
sůl.
Rozklepnutá vejce rozšlehám vidličkou, přidám celý obsah konzervy - kukuřičná zrna i s nálevem, poté mouku s kurkumou a práškem do pečiva. Na rozpálené pánvi vymazané olejem, peču malé placičky. Tvaruju je polévkovou lžící, pro lepší manipulaci s těstem jí pokaždé opláchnu ve studené vodě.
Quacamole
1 avokádo,
180 g 30% kysané smetany,
1 stroužek česneku,
sůl.
Oloupané, pecky zbavené avokádo rozmačkám vidličkou, nebo ho nastrouhám najemno. Přidám kysanou smetanu, prolisovaný česnek a sůl. Smíchám dohromady.
Guacamole a rustikální kousky uzeného lososa vrstvím na teplé kukuričné placičky. Podle chuti si každý sám zakápne citrónovou šťávou. Kdybych měla malé bistro, tak bych si v něm přála podávat poctivé vysoké filety čerstvě uzené kapitánem z Valnovky.
Aperitivo koktejl
Do sklenice navrstvím zmrzlé kostky ledu.
Na led postupně přidávám:
2 cl bílého rumu,
4 cl Aperolu,
4 cl čerstvě vymačkané pomerančové šťávy,
2 cl čerstvě vymačkané citrónové šťávy.
Dobrou chuť!
Tak to je ale veliká paráda?
OdpovědětVymazat