Bývaly doby, kdy mi k nákupu proviantu na hory stačily tři stravenky a igelitka, do které se vešel pecen chleba, šiška vysočiny a půllitrovka tuzemáku. "Rijet d konere" vařím téměř přesně podle Dáši. Jen mi místo na sporáku bublá v pomalém hrnci celou noc.
Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu! Potřebujete: - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej Postup: 1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.
Nádherné fotky - pěkná zima, ale ta poslední fotka už hlásí jaro!
OdpovědětVymazatRillettes je u nás také v oblibě a dělám jej podle stejného zdroje!
mami mam tě ráda
OdpovědětVymazatNádherné fotky! Rilettes jsem ještě nezkoušela, ale nekončící hnusná zima (i když na tvých fotkách vypadá přímo pohádkově) mě asi donutí můj přístup změnit. Že bych na nedělní oslavu donesla místo slibovaného dortu rilettes?
OdpovědětVymazatA ten lovecký nůž spolu se stylovou kořenkou mi úplně vyrazily dech, taky bych tak pohledné kousky chtěla mít doma!
Uzasne fotky! :) Rillettes jsou proste skvely a hned bych si dala zase (asi to bude tim, ze jsem mela na veceri studeny zeleninovy salat). I kdyz co povidam, dala bych si je kdykoliv
OdpovědětVymazatProstě úžasné! Fotky mají úžasnou atmosféru! A ten krásný nožík Já si takhle bez rijetu neumím představit naši každoročně podzimní dovolenou na Šumavě
OdpovědětVymazatP.
PS: Ty fotíš na lanovce?
[1]: Ze zaručeného zdroje ! Jaro hlásila a pak se zase vrátila zima. Snad už je těm dnům konec!
OdpovědětVymazat[6]: Jinak, ten komentář č.2 je ten nejpěknější, co jsem četla!!!
OdpovědětVymazat[3]:+[5]: Tenhle nožík je dílem mého strejdy Tondy. Je to starý příborový nůž, jen má předělanou rukojeť z trofeje. Postupně se takhle mění vybavení po babičce - i obracečka už má žáruvzdornou rukojeť z parůžku. Kořenku sice nevyřezával, ale patinu jí používáním dodal.[5]: Všechny fotky jsou dílem mého muže. Jemu se nelíbí ani jediná - má pravděpodobně tvůrčí krizi. Ale takhle poskládáné mi hezky připomínají prázdninový týden. Ano, Martin fotí na lanovce a risknul i sjezd s "miláškem" Nikonem v brašně !
OdpovědětVymazat[4]: Díky,pochvalu předám, ano, rillettes kdykoliv. Ať je léto, nebo zima, výborný zdroj energie, hlavně pro masožravce!
OdpovědětVymazat[2]: Aničko ♥♥♥
OdpovědětVymazat[7]: Ona už si Anička také píše svůj blog, tak už se také vyzná. Když si nedám pozor a neodhlásím se z blogu, tak se mi občas objeví na stránkách nový článek o Monster High, nebo opačně - to pak píšu komentáře na spřátelené blogy s hejbací ikonkou Aniččiným jménem!
OdpovědětVymazatNádherné fotky, jedna hezčí než druhá.
OdpovědětVymazatDej pokoj s rijetem, já odlehčuju!
OdpovědětVymazatAle dala bych si! Ale tak za měsíc už zazlobim
Moc pěkné fotky.
[12]: + [13]:
OdpovědětVymazatDíky za chválu, vyřídím fotografovi, mohlo by to pohnout jeho fotografickým sebevědomím. Rijet, kdykoliv na výlet!!!
Nádherné foto!
OdpovědětVymazat