Přeskočit na hlavní obsah

Rillettes de Connerré

Bývaly doby, kdy mi k nákupu proviantu na hory stačily tři stravenky a igelitka, do které se vešel pecen chleba, šiška vysočiny a půllitrovka tuzemáku. "Rijet d konere" vařím téměř přesně podle Dáši. Jen mi místo na sporáku bublá v pomalém hrnci celou noc.








Komentáře

  1. Nádherné fotky - pěkná zima, ale ta poslední fotka už hlásí jaro!
    Rillettes je u nás také v oblibě a dělám jej podle stejného zdroje!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky! Rilettes jsem ještě nezkoušela, ale nekončící hnusná zima (i když na tvých fotkách vypadá přímo pohádkově) mě asi donutí můj přístup změnit. Že bych na nedělní oslavu donesla místo slibovaného dortu rilettes?
    A ten lovecký nůž spolu se stylovou kořenkou mi úplně vyrazily dech, taky bych tak pohledné kousky chtěla mít doma!

    OdpovědětVymazat
  3. Uzasne fotky! :) Rillettes jsou proste skvely a hned bych si dala zase (asi to bude tim, ze jsem mela na veceri studeny zeleninovy salat). I kdyz co povidam, dala bych si je kdykoliv

    OdpovědětVymazat
  4. Prostě úžasné! Fotky mají úžasnou atmosféru! A ten krásný nožík Já si takhle bez rijetu neumím představit naši každoročně podzimní dovolenou na Šumavě
    P.
    PS: Ty fotíš na lanovce?

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Ze zaručeného zdroje ! Jaro hlásila a pak se zase vrátila zima. Snad už je těm dnům konec!

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Jinak, ten komentář č.2 je ten nejpěknější, co jsem četla!!!

    OdpovědětVymazat
  7. [3]:+[5]: Tenhle nožík je dílem mého strejdy Tondy. Je to starý příborový nůž, jen má předělanou rukojeť z trofeje. Postupně se takhle mění vybavení po babičce - i obracečka už má žáruvzdornou rukojeť z parůžku.  Kořenku sice nevyřezával, ale patinu jí používáním dodal.[5]: Všechny fotky jsou dílem mého muže. Jemu se nelíbí ani jediná - má pravděpodobně tvůrčí krizi. Ale takhle poskládáné mi hezky připomínají prázdninový týden. Ano, Martin fotí na lanovce a risknul i sjezd s "miláškem" Nikonem v brašně !

    OdpovědětVymazat
  8. [4]: Díky,pochvalu předám, ano, rillettes kdykoliv. Ať je léto, nebo zima, výborný zdroj energie, hlavně pro masožravce!

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Ona už si Anička také píše svůj blog, tak už se také vyzná. Když si nedám pozor a neodhlásím se z blogu, tak se mi občas objeví na stránkách nový článek o Monster High, nebo opačně - to pak píšu komentáře na spřátelené blogy s hejbací ikonkou Aniččiným jménem!

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné fotky, jedna hezčí než druhá.

    OdpovědětVymazat
  11. Dej pokoj s rijetem, já odlehčuju!
    Ale dala bych si! Ale tak za měsíc už zazlobim
    Moc pěkné fotky.

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: + [13]:
    Díky za chválu, vyřídím fotografovi, mohlo by to pohnout jeho fotografickým sebevědomím. Rijet, kdykoliv na výlet!!!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...