Přeskočit na hlavní obsah

Rillettes de Connerré

Bývaly doby, kdy mi k nákupu proviantu na hory stačily tři stravenky a igelitka, do které se vešel pecen chleba, šiška vysočiny a půllitrovka tuzemáku. "Rijet d konere" vařím téměř přesně podle Dáši. Jen mi místo na sporáku bublá v pomalém hrnci celou noc.








Komentáře

  1. Nádherné fotky - pěkná zima, ale ta poslední fotka už hlásí jaro!
    Rillettes je u nás také v oblibě a dělám jej podle stejného zdroje!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky! Rilettes jsem ještě nezkoušela, ale nekončící hnusná zima (i když na tvých fotkách vypadá přímo pohádkově) mě asi donutí můj přístup změnit. Že bych na nedělní oslavu donesla místo slibovaného dortu rilettes?
    A ten lovecký nůž spolu se stylovou kořenkou mi úplně vyrazily dech, taky bych tak pohledné kousky chtěla mít doma!

    OdpovědětVymazat
  3. Uzasne fotky! :) Rillettes jsou proste skvely a hned bych si dala zase (asi to bude tim, ze jsem mela na veceri studeny zeleninovy salat). I kdyz co povidam, dala bych si je kdykoliv

    OdpovědětVymazat
  4. Prostě úžasné! Fotky mají úžasnou atmosféru! A ten krásný nožík Já si takhle bez rijetu neumím představit naši každoročně podzimní dovolenou na Šumavě
    P.
    PS: Ty fotíš na lanovce?

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Ze zaručeného zdroje ! Jaro hlásila a pak se zase vrátila zima. Snad už je těm dnům konec!

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Jinak, ten komentář č.2 je ten nejpěknější, co jsem četla!!!

    OdpovědětVymazat
  7. [3]:+[5]: Tenhle nožík je dílem mého strejdy Tondy. Je to starý příborový nůž, jen má předělanou rukojeť z trofeje. Postupně se takhle mění vybavení po babičce - i obracečka už má žáruvzdornou rukojeť z parůžku.  Kořenku sice nevyřezával, ale patinu jí používáním dodal.[5]: Všechny fotky jsou dílem mého muže. Jemu se nelíbí ani jediná - má pravděpodobně tvůrčí krizi. Ale takhle poskládáné mi hezky připomínají prázdninový týden. Ano, Martin fotí na lanovce a risknul i sjezd s "miláškem" Nikonem v brašně !

    OdpovědětVymazat
  8. [4]: Díky,pochvalu předám, ano, rillettes kdykoliv. Ať je léto, nebo zima, výborný zdroj energie, hlavně pro masožravce!

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Ona už si Anička také píše svůj blog, tak už se také vyzná. Když si nedám pozor a neodhlásím se z blogu, tak se mi občas objeví na stránkách nový článek o Monster High, nebo opačně - to pak píšu komentáře na spřátelené blogy s hejbací ikonkou Aniččiným jménem!

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné fotky, jedna hezčí než druhá.

    OdpovědětVymazat
  11. Dej pokoj s rijetem, já odlehčuju!
    Ale dala bych si! Ale tak za měsíc už zazlobim
    Moc pěkné fotky.

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: + [13]:
    Díky za chválu, vyřídím fotografovi, mohlo by to pohnout jeho fotografickým sebevědomím. Rijet, kdykoliv na výlet!!!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.