Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne, to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých experimentů v mé kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně pracující ženy na „haute cuisine.“ Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr
Toffo, tohle nesmím ukázat svému manželovi, je po hamburgrech jako divý, byť si na maso fakt nepotrpí . Připadám si jako břídil, když připravuji domácí hamburgery z kupovaných housek . Pobavili mě velikosti "karbanátků" - já mám opačný problém - těm mým je vždy jakákoliv houska malá .
OdpovědětVymazatTohle jídlo u našich puberťáků taktéž boduje. I já smekám před domácími houskami!
OdpovědětVymazat[1]: Ty a břídil, v žádném případě! Housky nejsou náročné a polovina byla uchována v mrazáku. Etiketu jsem porušila mákem, sezam nebyl po ruce. Koupila jsem malý kus masa, takže jedna porce pak nebyla přiměřené velikosti. Opačný problém by muži kvitovali radostněji.
OdpovědětVymazat[2]: To bylo takové když už, tak už. A samozřejmě jeden byl málo, ale jeden přeci stačí do vyvážené stravy?
OdpovědětVymazatJsi broka, Maruško! Já se na domácí hamburgery od A do Z teprve chystám, snad na ně bude čas, až začne tříleťák chodit do školky. Máš je perfektní, hned bych se zakousla!
OdpovědětVymazat[5]: Tobě nemusím vysvětlovat, že vše chutná lépe, když je to čerstvé a že domácí pečivo stojí za to. A já stojím za receptem od Maryny, housky chutnaly.
OdpovědětVymazatDomaci hamburgery jsem nemela ani nepamatuju - natoz s domacim pecivem... Vypadaji suprove - a mne se minule taky placicky smrskly :))
OdpovědětVymazatMaruško, hamburgry a housky made in doma jsou skvělé, jen bych se tu opakovala, ale ... ta poslední fotka je prostě geniální. Vystihuje parádně pěknou domácí atmosféru. Líbí se mi, jak ta fotka žije. Mlsná kočka na parapetu, děti vnímají jen chuť a vůni geniálního mámina hamburgeru a pramálo je zajímá, že se zrovna fotí. Jestli bych si k takové dobrotě měla nalít nějaký chlazený mok, tak volím pivo s grepovou příchutí! Předpokládám, že ta volná židle je tvá Tam to pivko vidím a dostala jsem chuť. Pivko by bylo, o ostatním si mohu nechat zdát. Zítra vyrážím na dovču a v lednici je touto dobou už jenom průvan. Je čas opustit foodblogy a nemyslet na barevné a dráždivé kalorie
OdpovědětVymazat