Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
Toffo, tohle nesmím ukázat svému manželovi, je po hamburgrech jako divý, byť si na maso fakt nepotrpí . Připadám si jako břídil, když připravuji domácí hamburgery z kupovaných housek . Pobavili mě velikosti "karbanátků" - já mám opačný problém - těm mým je vždy jakákoliv houska malá .
OdpovědětVymazatTohle jídlo u našich puberťáků taktéž boduje. I já smekám před domácími houskami!
OdpovědětVymazat[1]: Ty a břídil, v žádném případě! Housky nejsou náročné a polovina byla uchována v mrazáku. Etiketu jsem porušila mákem, sezam nebyl po ruce. Koupila jsem malý kus masa, takže jedna porce pak nebyla přiměřené velikosti. Opačný problém by muži kvitovali radostněji.
OdpovědětVymazat[2]: To bylo takové když už, tak už. A samozřejmě jeden byl málo, ale jeden přeci stačí do vyvážené stravy?
OdpovědětVymazatJsi broka, Maruško! Já se na domácí hamburgery od A do Z teprve chystám, snad na ně bude čas, až začne tříleťák chodit do školky. Máš je perfektní, hned bych se zakousla!
OdpovědětVymazat[5]: Tobě nemusím vysvětlovat, že vše chutná lépe, když je to čerstvé a že domácí pečivo stojí za to. A já stojím za receptem od Maryny, housky chutnaly.
OdpovědětVymazatDomaci hamburgery jsem nemela ani nepamatuju - natoz s domacim pecivem... Vypadaji suprove - a mne se minule taky placicky smrskly :))
OdpovědětVymazatMaruško, hamburgry a housky made in doma jsou skvělé, jen bych se tu opakovala, ale ... ta poslední fotka je prostě geniální. Vystihuje parádně pěknou domácí atmosféru. Líbí se mi, jak ta fotka žije. Mlsná kočka na parapetu, děti vnímají jen chuť a vůni geniálního mámina hamburgeru a pramálo je zajímá, že se zrovna fotí. Jestli bych si k takové dobrotě měla nalít nějaký chlazený mok, tak volím pivo s grepovou příchutí! Předpokládám, že ta volná židle je tvá Tam to pivko vidím a dostala jsem chuť. Pivko by bylo, o ostatním si mohu nechat zdát. Zítra vyrážím na dovču a v lednici je touto dobou už jenom průvan. Je čas opustit foodblogy a nemyslet na barevné a dráždivé kalorie
OdpovědětVymazat