Přeskočit na hlavní obsah

Pan Hamburger za to stojí

Jak na maso, to si nastudujte v Praktickém kulináriu. Já do masa nepřidávala sýr. Housky si upečte podle Maryny.
Prosím, pan Hamburger přichází.


Pro příště jen musím poladit poměr velikostí masové placičky a housky.



Komentáře

  1. Toffo, tohle nesmím ukázat svému manželovi, je po hamburgrech jako divý, byť si na maso fakt nepotrpí . Připadám si jako břídil, když připravuji domácí hamburgery z kupovaných housek . Pobavili mě velikosti "karbanátků" - já mám opačný problém - těm mým je vždy jakákoliv houska malá .

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle jídlo u našich puberťáků taktéž boduje. I já smekám před domácími houskami!

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Ty a břídil, v žádném případě! Housky nejsou náročné a polovina byla uchována v mrazáku. Etiketu jsem porušila mákem, sezam nebyl po ruce. Koupila jsem malý kus masa, takže jedna porce pak nebyla přiměřené velikosti. Opačný problém by muži kvitovali radostněji.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: To bylo takové když už, tak už. A samozřejmě jeden byl málo, ale jeden přeci stačí do vyvážené stravy?

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi broka, Maruško! Já se na domácí hamburgery od A do Z teprve chystám, snad na ně bude čas, až začne tříleťák chodit do školky. Máš je perfektní, hned bych se zakousla!

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Tobě nemusím vysvětlovat, že vše chutná lépe, když je to čerstvé a že domácí pečivo stojí za to. A já stojím za receptem od Maryny, housky chutnaly.

    OdpovědětVymazat
  7. Domaci hamburgery jsem nemela ani nepamatuju - natoz s domacim pecivem... Vypadaji suprove - a mne se minule taky placicky smrskly :))

    OdpovědětVymazat
  8. Maruško, hamburgry a housky made in doma jsou skvělé, jen bych se tu opakovala, ale ... ta poslední fotka je prostě geniální. Vystihuje parádně pěknou domácí atmosféru. Líbí se mi, jak ta fotka žije. Mlsná kočka na parapetu, děti vnímají jen chuť a vůni geniálního mámina hamburgeru a pramálo je zajímá, že se zrovna fotí. Jestli bych si k takové dobrotě měla nalít nějaký chlazený mok, tak volím pivo s grepovou příchutí! Předpokládám, že ta volná židle je tvá Tam to pivko vidím a dostala jsem chuť. Pivko by bylo, o ostatním si mohu nechat zdát. Zítra vyrážím na dovču a v lednici je touto dobou už jenom průvan. Je čas opustit foodblogy a nemyslet na barevné a dráždivé kalorie

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...