Mám doma malou kuchařku. Pekařku. S jasnou představou. Pryč jsou doby, kdy chtěla péct podle svého. Míchala dohromady olej, mouku, cukr, mléko a nenechala si vymluvit, že tak to dobře dopadnout nemůže. Teď už přijde s jasnou vizí, vysvětlí mi, jaký druh těsta budem připravovat a finále je její.
Minidortíčky měly být plněné čokoládou, s ořechy, sypané cukrem s hrudkovou kávou (rozuměj instantní). Zdobený kávovým zrnkem. Papírové mufinnové košíčky Anička pro pečení zavrhla, nemají to být přece muffiny, ale minidortíčky. Mufinnový plech jsme tedy vymazaly olejem a vysypaly pšeničnou krupicí. Na těsto jsem vybrala těsto na muffinky z Kouzla dezertů Mirky Slavíkové:
300 g hladké mouky,
10 g prášku do pečiva,
150 g (zlatého) cukru,
1 čerstvé vejce,
1 vanilka,
5 g soli,
230 g mléka,
80 g másla.
Zlatý cukr jsme vyměnily za obyčejný a daly jen 50 g, chtěly jsme přece plnit čokoládou a máslo za olej. Vanilku jsme nedaly vůbec, nebyla. Zvlášť suché suroviny a zvlášť ty mokré promíchat a pak lehce oba druhy spojit a přidal 200 g vlašských ořechů, nalámaných na hrubé kousky. Každou muffinovou jamku Anička naplnila polévkovou lžící těsta, pak kávovou lžičkou Nutely a nakonec zavřela další lžící zbylého těsta. Peklo se při 180 C 30 minut. Upečené šly snadno vyjmout z formy za pomoci špičky nože.
Pokud chcete péct podle Mirky Slavíkové, na závěr do uvedeného těsta vmíchejte 150 g čerstvých nebo mražených malin a 100 g nasekané bílé čokolády.
to je teda pekařka :)
OdpovědětVymazatNo páni, krásně se Aničce povedly!
OdpovědětVymazat[1]: Jo, jo.
OdpovědětVymazat[2]: Byly hezké, bez košíčků, mě by to nenapadlo. Stejně se ale budu obávat, co dalšího si na mě vymyslí.
OdpovědětVymazatKrásné minidortíčky a opravdu šikovná kuchařinka. Za chvíli už budeš Aničce asistovat v kuchyni ty
OdpovědětVymazatMoc se těším na další Aniččiny sladké dobroty!
Muffiny jsou vděčné - a pár hodin po upečení jdou i ty košíčky dobře sloupnout :)
OdpovědětVymazat[5]: Je to tak. Budu komandovaná.
OdpovědětVymazat[6]: Dlouho se nám nevedly,teď už máme dva osvědčené recepty.
OdpovědětVymazatI was examining some of your posts on this site and I believe this website is rattling instructive! Continue posting.
OdpovědětVymazathttp://www.palewatches.com