Na knižní veletrh Svět knihy 2011 jsem se vydala za jasným cílem, ale i přesto jsem učinila malý objev pro mě dosud neznámé tématické kuchařky, která se týká jedné mé blogové rubriky a krajiny, mému srdci nejbližšímu, Pošumaví a Chodsku.
Kniha České vánoce v kuchyni - vzpomínky a recepty z Chodska a Pošumaví je dílem Květy Korečkové. Květa Korečková nejen že napsala knihu o Chodsku, ale také je malířkou chodské keramiky. Knihu jsem si prolistovala, najdete v ní recepty typické pro tento kraj země, prosté lidové jídlo, ale i recepty všem důvěrně známé, jako jsou předpisy na tradiční vánoční cukroví. Mezi recepty jsou vložená povídání s reprodukcemi nebo fotografiemi o chodských lidových zvycích a obyčejích. Pro mě se kniha tváří jako velice vhodný vánoční dárek pro jednoho člena mé rodiny.
Ke kuchařskému koutku jsme se s dcerkou Aničkou dostaly právě včas, kdy se podával čerstvě připravený, můj milovaný píprlák. Od pátku do soboty se musela Anička zdržet veškerého jídla živočišného původu a já jsem se s ní loajálně rozhodla držet basu, čehož jsem pak v hodině po dvanácté polední hořce litovala. Tady si Anička mohla pochutnat na prostém jídlu z mouky a brambor a také pak při dalším vaření hořce litovala. Tedy po svém. Trucování se střídalo s lítostí. Ale o tom zase příště.
Tady jsem olitovala, že jsem se nenachomýtla o chvilku dříve a nemohla se pozdržet Zajímavé!
OdpovědětVymazat[1]: Není v lidských silách zvládnout vše, co by si člověk přál - Knižní svět mi byl toho důkazem. Zdaleka jsme nestihli vše, co jsem měla v plánu.
OdpovědětVymazatMuselo tam být fajn! Třeba se jednou ta má polovina dovtípí a místo ryze neprakticky praktických dárků mě pozve na nějakou takovou akci! Teď mě zavezl do Olomouce, abych si konečně mohla koupit celého Vrabce a spletla jsem si uličku - to byla přednáška!
OdpovědětVymazatAle chápu to, zrovna jsme hráli hokej a přesto se "obětoval"!!!
Hanko, nedovtípí! Nesmíš jenom naznačovat, musíš si o to říct, nevíš, že oni jsou z Marsu a my z Venuše ?
OdpovědětVymazat