Přeskočit na hlavní obsah

Perníkový dárek ke královské svatbě

Ve středním odborném učilišti ve Vsetíně pečou dárek ke královské svatbě - dvě velká perníková srdce pro Kate a Williama. Pečou a zdobí i dvě zlaté holky, studentky školy. Marie Kolínková a Markéta Václavíková získaly zlatou medaili na čtvrté největší soutěži cukrářů. Culinary World Cup 2010 se koná jednou za čtyři roky v Lucembursku. Uspěly s kolekcí perníků, nazvanou "Dívčí snění."
Zdroj fotografie: www.sosvsetin.cz/
Zdroj fotografie: www.regiony24.cz
Jedno hotové srdce už je hotové, připravené v bílé krabici o velikosti 30 x 30 centimetrů na modrém taftu přímo ve třídě na školní lavici.. Je ozdobené cukrovou polevou ve tvaru mřížky, jako by je pokrývala drobná paličkovaná krajka. Jak dárek vypadá, se zatím nedozvíme. Jako první by jej oficiálně měli prohlédnout snoubenci.

Komentáře

  1. Ahoj, neměla by jsi zájem o výrobky či o příjemně výdělečnou distribuci kosmetické značky Oriflame ? :o)
    Vůbec není drahá, jak někteří tvrdí. Navíc jsou to kvalitní a přírodní výrobky ;o)
    Když budeš mít zájem, mám o tom celý blog (právě začínám) ! Tak se přijď podívat ...
    Díky moc, Lucka :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Jedním slovem "NÁDHERA"! Strašně obdivuji tu trpělivost a hlavně pevnou ruku cukrářek, které tyto skvosty vytváří! Věřím, že se srdce budou líbit!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsou hotové šperky z perníku! I já obdivuji trpělivost a pevnou ruku cukrářek a nezbyde mi než snít svůj "dívčí" sen bez perníku, protože ty moje vypadají ještě hůř než z chárněné dílny

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr