Přeskočit na hlavní obsah

Perníkový dárek ke královské svatbě

Ve středním odborném učilišti ve Vsetíně pečou dárek ke královské svatbě - dvě velká perníková srdce pro Kate a Williama. Pečou a zdobí i dvě zlaté holky, studentky školy. Marie Kolínková a Markéta Václavíková získaly zlatou medaili na čtvrté největší soutěži cukrářů. Culinary World Cup 2010 se koná jednou za čtyři roky v Lucembursku. Uspěly s kolekcí perníků, nazvanou "Dívčí snění."
Zdroj fotografie: www.sosvsetin.cz/
Zdroj fotografie: www.regiony24.cz
Jedno hotové srdce už je hotové, připravené v bílé krabici o velikosti 30 x 30 centimetrů na modrém taftu přímo ve třídě na školní lavici.. Je ozdobené cukrovou polevou ve tvaru mřížky, jako by je pokrývala drobná paličkovaná krajka. Jak dárek vypadá, se zatím nedozvíme. Jako první by jej oficiálně měli prohlédnout snoubenci.

Komentáře

  1. Ahoj, neměla by jsi zájem o výrobky či o příjemně výdělečnou distribuci kosmetické značky Oriflame ? :o)
    Vůbec není drahá, jak někteří tvrdí. Navíc jsou to kvalitní a přírodní výrobky ;o)
    Když budeš mít zájem, mám o tom celý blog (právě začínám) ! Tak se přijď podívat ...
    Díky moc, Lucka :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Jedním slovem "NÁDHERA"! Strašně obdivuji tu trpělivost a hlavně pevnou ruku cukrářek, které tyto skvosty vytváří! Věřím, že se srdce budou líbit!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsou hotové šperky z perníku! I já obdivuji trpělivost a pevnou ruku cukrářek a nezbyde mi než snít svůj "dívčí" sen bez perníku, protože ty moje vypadají ještě hůř než z chárněné dílny

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...