Přeskočit na hlavní obsah

Easy cheese session

Nejlepší pramen zdraví z Posázaví, nejhlavnější pramen našich sýrových degustací jedině naše prostřední Dana, Dana, Dana. Ještě jednou, napotřetí, vše nejlepší k půlkulatým narozeninám.
Ementál (Dobrodziej - sýr typu Ementál se zvýšeným obsahem vápníku, tučnost 48% - výrobce CEKO,Z'elazków - Polsko) a uzený sýr (Grünlander uzený - tučnost 48% - výrobce Naabtaler, Schwarzenfeld - Německo) s bílým vínem a hrozny.

Camembert a plísňový sýr (Paladin - sýr s modrou plísní - tučnost 50% - výrobce Bayerische milchindustry BMI - Ebermannstadt -Německo) s červeným vínem a mangem.
Sýry v originálním balení.Chlebíčky, .... chlebíčky,
pohrobci včerejších svátků .
Z litevského chleba s novobydžovskou šunkou a uzenou krkovicí.
A české zlato v lahvi.

Komentáře

  1. Tak mi to připomenulo manželovy lednové čtyřicetiny. Manžel byl shodou okolností zrovna měsíc služebně v Německu, tak dovezl postupně skoro 4kg sýrů - mňamka!!! Teď už můžem jen vzpomínat a u toho si hladit bříška.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Také nám u většiny rodinných oslav sýry dělají společnost .

    OdpovědětVymazat
  3. Bez masa jsem v pohodě klidně několik dnů za sebou, ale bez dobrého sýra už mne to za chvilku netěší Tohle je přesně podle mého gusta
    P.

    OdpovědětVymazat
  4. Sýry mám moc ráda :) Na Silvestra jsem pro naše a pro babičku nachystala taky něco jako sýrový talíř (různé druhy kozích, ovčích sýrů) s exotickým ovocem a medem, džemy atd. Teď už vím, že kozí sýr chutná asi jenom mě Jinak chlebíčky vypadají moc lákavě!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Uzený česnek

V našem Viet obchodě jsem narazila opět na něco. Pro mě nového. Uzený česnek. Země původu - Francie. Jedna palice za Kč 9,--. Slupky voní po kouři. Česnek sám o sobě v chuti ovlivněný není. Prostě, chutná česnekově, ani trochu kouřově. Jedinné, co jsem byla schopná ve vodách internetu vylovit za informace, bylo to, že uzením se pouze prodlužuje životnost česneku, uzením technologií teplého kouře po dobu sedmi dní se česnek konzervuje, chrání se tím při uskladnění proti plísním. Tak, jestli máte větší poznatky, nebo zkušenosti, směle sem s nimi do komentářů. Děkuji!

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným kořením. 3.

Pražma královská s pečenou zeleninou

Kdo mě zná, třeba i jen ze čtení mého blogu z minulosti, ten ví, že mám ráda na talíři ryby, mušle, slávky i kdejakou další, mořskou havěť (ne,  to není šťastný výraz, nejsem vodník, ani hastrman z pohádky Jana Drdy), mořské plody. Resuscituji svůj blog, protože mám za poslední dva měsíce více vjemů, možností a možná i sil pro další zdokumentování mých  experimentů v mé  kuchyni. A protože jsem dostala rybu. Pražmu královskou. Recept jsem si utvořila v hlavě, podle dalších surovin, o kterých jsem věděla, že mám doma v zásobě, podle chutí, které mi u nich navzájem fungují a už se mi osvědčily. Večer nezbylo moc času běžně  pracující ženy na  „haute cuisine.“   Do vykuchané ryby jsem vetřela dostatečné množství soli zvenku i do její břišní dutiny a nechala cca 15 minut odpočívat, než jsem si stihla připravit zeleninu, se kterou jsem pražmu hodlala péct společně na plechu v troubě. Troubu jsem začala rozehřívat na 200 °C. Oloupané mrkve a petržele jsem nakrájela na hranolky, pr