Přeskočit na hlavní obsah

Easy cheese session

Nejlepší pramen zdraví z Posázaví, nejhlavnější pramen našich sýrových degustací jedině naše prostřední Dana, Dana, Dana. Ještě jednou, napotřetí, vše nejlepší k půlkulatým narozeninám.
Ementál (Dobrodziej - sýr typu Ementál se zvýšeným obsahem vápníku, tučnost 48% - výrobce CEKO,Z'elazków - Polsko) a uzený sýr (Grünlander uzený - tučnost 48% - výrobce Naabtaler, Schwarzenfeld - Německo) s bílým vínem a hrozny.

Camembert a plísňový sýr (Paladin - sýr s modrou plísní - tučnost 50% - výrobce Bayerische milchindustry BMI - Ebermannstadt -Německo) s červeným vínem a mangem.
Sýry v originálním balení.Chlebíčky, .... chlebíčky,
pohrobci včerejších svátků .
Z litevského chleba s novobydžovskou šunkou a uzenou krkovicí.
A české zlato v lahvi.

Komentáře

  1. Tak mi to připomenulo manželovy lednové čtyřicetiny. Manžel byl shodou okolností zrovna měsíc služebně v Německu, tak dovezl postupně skoro 4kg sýrů - mňamka!!! Teď už můžem jen vzpomínat a u toho si hladit bříška.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Také nám u většiny rodinných oslav sýry dělají společnost .

    OdpovědětVymazat
  3. Bez masa jsem v pohodě klidně několik dnů za sebou, ale bez dobrého sýra už mne to za chvilku netěší Tohle je přesně podle mého gusta
    P.

    OdpovědětVymazat
  4. Sýry mám moc ráda :) Na Silvestra jsem pro naše a pro babičku nachystala taky něco jako sýrový talíř (různé druhy kozích, ovčích sýrů) s exotickým ovocem a medem, džemy atd. Teď už vím, že kozí sýr chutná asi jenom mě Jinak chlebíčky vypadají moc lákavě!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První toffosoutěž - o krajovou kuchařku

Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska  pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ?    Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina  .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010.   Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...

Pražma pečená v troubě

  Ahoj, milí čtenáři! Dnes vám chci ukázat, jak si připravit jednoduché a chutné jídlo z pražmy, kterou jsem našel v akci v supermarketu. Pražma je druh mořské ryby, která má bílé maso a jemnou chuť. Je bohatá na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. A navíc je velmi snadná na přípravu!   Potřebujete:   - 1 pražmu (asi 1 kg) - 4 mrkve - 2 cibule - 1 svazek petržele - 2 lžičky římského kmínu - sůl, pepř, olivový olej   Postup:   1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pražmu omyjte, osušte a vykuchejte. Pokud chcete, můžete ji nechat vykuchat v obchodě, ale já si to rád dělám sám. Je to taková relaxace, když si pohrávám s rybími vnitřnostmi. 😂 2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Petržel nakrájejte nahrubo. Všechnu zeleninu smíchejte v míse a osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Římský kmín dodá jídlu zajímavou chuť a vůni, ale pokud ho nemáte rádi, můžete ho vynechat nebo nahr...

Jahodový retro koláč

  Představuji Vám můj comfort food. Můj narozeninový dort, který jsem dostávala jako malá k narozeninám. Měla jsem tu prvorozenou výsadu, že první domácí jahody šly na můj narozeninový cake. Na konci června. Před tolika lety totiž ještě nefungovalo globální oteplení a jahody dozrávaly až v druhé červnové polovině měsíce. Vždycky jsem se na dort těšila a nikdy jsem nebyla zklamaná. Z čeho by dnešní děti asi byly překvapené, bylo to, že narozeniny jsme slavili bez dárků, všichni společně u stolu, "jen" u dortu a u konvice černého čaje s cukrem a citrónem, podávaném ve slavnostním čajovém servisu. Byl to křehký porcelán s bílým žebrováním a zdobily ho jemné, žluté kvítky s červeným středem a s lehkým zeleným stonkem. Tvoří ho oblíbený osmdesátkový recept na piškot nastavovaný horkou vodou. A místo želatiny, která, myslím, v té době nebyla v dostatečném množství na pultech sámošek, nebo konzumů, chytré, české hospodyňky vymyslely náhradu uvařenou z pudinku. Pudinkový rosol.   Piš...