Nejlepší pramen zdraví z Posázaví, nejhlavnější pramen našich sýrových degustací jedině naše prostřední Dana, Dana, Dana. Ještě jednou, napotřetí, vše nejlepší k půlkulatým narozeninám.
Ementál (Dobrodziej - sýr typu Ementál se zvýšeným obsahem vápníku, tučnost 48% - výrobce CEKO,Z'elazków - Polsko) a uzený sýr (Grünlander uzený - tučnost 48% - výrobce Naabtaler, Schwarzenfeld - Německo) s bílým vínem a hrozny.
Camembert a plísňový sýr (Paladin - sýr s modrou plísní - tučnost 50% - výrobce Bayerische milchindustry BMI - Ebermannstadt -Německo) s červeným vínem a mangem.
Z litevského chleba s novobydžovskou šunkou a uzenou krkovicí.
A české zlato v lahvi.
Tak mi to připomenulo manželovy lednové čtyřicetiny. Manžel byl shodou okolností zrovna měsíc služebně v Německu, tak dovezl postupně skoro 4kg sýrů - mňamka!!! Teď už můžem jen vzpomínat a u toho si hladit bříška.
OdpovědětVymazat[1]: Také nám u většiny rodinných oslav sýry dělají společnost .
OdpovědětVymazatBez masa jsem v pohodě klidně několik dnů za sebou, ale bez dobrého sýra už mne to za chvilku netěší Tohle je přesně podle mého gusta
OdpovědětVymazatP.
Sýry mám moc ráda :) Na Silvestra jsem pro naše a pro babičku nachystala taky něco jako sýrový talíř (různé druhy kozích, ovčích sýrů) s exotickým ovocem a medem, džemy atd. Teď už vím, že kozí sýr chutná asi jenom mě Jinak chlebíčky vypadají moc lákavě!
OdpovědětVymazat