"Mami, naleješ mi tu bylinkovou limonádu........ ?"
Bezová limonáda má u nás v kuchyni nečekaný úspěch. Přitom stačí tak málo:
4 litry svařené vody,
4 - 5 bezových květů,
1 chemicky neošetřený citron,
400 g cukru,
1/2 lžičky sušeného droždí.
Ve svařené, ještě horké vodě rozmícháte cukr (podle chuti lze až 50 g ubrat). Hned přilijete vymačkanou šťávu z 1 citronu, zbylou kůru nakrájíme na kolečka a také přidáte do vody. Až voda zchladne a je jen mírně teplá, přisypete kvasnice, vložíte bezové květy a dobře rozmícháte. Necháte stát 24 hodin. Přes sítko a trychtíř stočíte do lahví. Necháte vychladit v lednici a perlivá, voňavá a osvěžující limonáda je na světě.
Cukru jsem dala o 50 g méně a kvasnice nechala působit o jeden den déle, podle doporučení. Recept jsem objevila, jak jinak :), na Labužníkovi, ale autor přiznává, že se inspiroval u pana C.
Tak na zdraví!
vypadá to docela dobře
OdpovědětVymazatVypadá dobře a překvapivě chutná dobře. Děkuji za návštěvu.
OdpovědětVymazat