Horká novinka posledních dnů nabídky Přístavu Valnovka u mě na talíři! Salát z marinovaných, předem tepelně upravených mořských plodů. V kombinaci se sušenými rajčaty, naloženými v oleji a olivami. Frutti di mare fungují, i když se zrovna toto léto musíte obejít bez "mare." Ale nic Vám nebrání, vykouzlit si pravou přímořskou pohodu doma na talíři.
Hotový salát - ready to eat - si doma naservíruju s kouskem bílího pečiva v ruce jedné, a sklenkou vychlazeného bílého nebo růžového vína v ruce druhé. Nebylo by od věci, kdybych přidala pár lístků zeleného salátu, pokapaných citrónovou šťávou. Další variantou může být krátké prohřátí - lehké prohození na pánvi - a podávání s čerstvě uvařenými italskými těstovinami nebo rizotem. Právě této variability chtěl Milan Pospíšil - kapitán Přístavu Valnovka - dosáhnout, když vymýšlel svou recepturu. A já si frutti di mare patřičně užívám: mušle,
krevety,
kalamáry,
olivy,
Dobrou chuť!
Ty, to vypadá nejen skvěle, ale i zdravě, hm, dala bych si
OdpovědětVymazat