V minulé výzvě jsem se nechala vyhecovat poznámkou redaktorky Te, pro dubnovou výzvu časopisu Gurmet jsem se už hecovala sama. V pátek jsem běžela po práci hned do místní trafiky, kde jsem kupodivu natrefila na větší frontu, která neodsýpala, ale z toho já se nervovat nebudu, jelikož žiju na vesnici ..., sice jen dvacet kilometrů od Prahy, takže nervózních a spěchajících migrujících lidí ve frontě stojí převaha, navíc v pátek, v lufťácký den ... třikrát se nadýchnu, vydýchnu, naladím se na pozitivní myšlení, koutky úst mi vyjedou k uším ... navíc, ve frontě stojí i Tomáš Töpfer ... se zataveným časopisem vyjdu ven na mrholící déšť, koutky úst mi vyjedou ještě výše, protože venku čekají na pána ty nejvychovanější a nejveselejší border kolie na světě, jedna hnědá, druhá černá, tak bezvadně se doplňují ... A já nedočkavě rozervu fólii, nalistuji si stranu č. 12 a raduji se, můžu opět vyzkoušet pečení, které dlouho plánuju, ale které mě doposud neustále míjí...
Mrkový dort je vhodný i pro začátečnické pečení. Já se snažila být kreativní jak nejvíc to šlo, dle zadání Gurmetu, ale stejně, mé obzory daleko nedosáhou. Zatím ... ;-) Rozhodla upéct dortový korpus na plechu - o rozměru 36x26 cm, vykrájet formičkou minikorpusy a ty spojit do minidortíků. S formičkou o průměru 9 cm se mi povedly čtyři kousky, z nichž na vybraný dekorativní tác (po babičce) se vešly jen tři. Cukrářským sáčkem jsem ozdobně nanesla krém, každý kousek jsem ozdobila vrškem pravé, mladé mrkvičky se sekrojenou natí. Zbytek okrájeného korpusu by se dal třeba využít třeba na cake pops . Takový problém ale já neměla, abych nevěděla, jak využít zbytky, mizely mi pod rukama, čerstvě upečené.
Korpus dortu tak trochu připomíná perníkové těsto lité na plech. Pro lepší propojení chutí a zvláčnění korpusu je podle mého názoru lepší nechat sestavený dort rozležet alespoň přes noc v lednici. Takže dobrý nápad pro větší, nebo náročnější oslavy. Navíc, velice dekorativně vypadá. V krému je opět použitý smetanový sýr, ale tentokrát, na rozdíl od Red Velvet Cake, další složku krému tvoří máslo, ne našlehaná šlehačka. Neodlečený krém nechutnal dvěma členům rodiny, konkrétně dětem.
Výzva bude ukončená až 31. března, stále máte šanci se zúčastnit. Tady je moje soutěžní fofografie:
A takto vypadá náš domácí ateliér, díky Martinovi a jeho Nikonu:
Rozhodně vyzkoušejte a třeba se stihnete zúčastnit se svou fotogravií v historicky nejvíce zaslaných soutěžních příspěvků výzvy pro odvážné časopisu Gurmet. Redaktorce Te už kolabuje emailová schránka :-)!
Wow, tak carrot cake se ti fakt povedl. To je dokonalé. A hlavně ta mrkvička nahoře .. jéé www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat[1]: Děkuji, měla jsem z něj radost. Mrkvičce jsem zastřihla ofinku natupo !
OdpovědětVymazat