Ti, kteří občas navštěvují můj blog, vědí, že se snažím zaznamenat a uchovat recepty na jídla, která nám vařila chalupská babička . Teď už mám práci hodně ulehčenou, s recepty z tohoto kraje byla Nakladatelstvím Českého lesa vydaná kuchařka. "Tradiční jídla česko-bavorského příhraničí" sepsal ředitel Muzea Chodska pan Josef Nejdl. Chcete vědět, jak se vaří kyselka, herbstmilchsuppe, píprlák, klokány, vošouchy, rýpl, praskokrky, pískorky, sterz, schwammerpichelsteiner, liščí žrádlo, kucmoch, basáky, bacány, maltošny, obazda ? Nesmím zapomenou na tradiční chodské koláče z horního i dolního Chodska. (Fotografie exkluzivně od Martina .) O jeden výtisk této kuchařky můžete teď soutěžit u mě na blogu. Stačí jen odpovědět v komentáři k tomuto článku na jednoduchou otázku: "Které jídlo Vám zaručeně připomene vaše dětství nebo prázdniny u babičky?" Odpovídat můžete do 30. 6. 2010. Při vyplňování odpovědního komentáře nezapomeňte uvést...
"Žiju, nestylizuju..."
Mnoho zdaru v novém roce!
OdpovědětVymazatMilá Marie,
OdpovědětVymazatpřeji Ti hodně zdraví a štěstí v novém roce :) Aby Tě vaření stále bavilo (společně s Tvým dvorním fotografem ). Posílám také pohlazení Jonáškovi a zároveň slibuji, že si najdu více času se sem podívat. Hodně se tu změnilo a nový kabátek blogu se mi moc líbí!
Měj se krásně
Pavlína
[1]: Děkuji . Zatím to vypadá jako takový nijaký nezdar, ale snad se to překlopí na lepší stranu.
OdpovědětVymazat[2]: Děkuji za pěkné povzbuzení a pochvalu. Trochu bych kabátek ještě chtěla vylepšit, potřebovala bych ale nějaké nakopnutí. Jonášek je náš zrzavý závislák, zlobidlo a štěstí v jednom. Občas vyvede takovou kočičárnu, jako že se třeba schová na spaní Aničce do skříně (panty nedoléhají, tak si otevře i zavře) a my ho pak hledáme a nechápeme.
OdpovědětVymazat