Recepturu zveřejňuji na přání, Lukáš již urgoval, Daně, Evě, Martinovi, Markétě, Mírovi chutnalo a všichni jej letos chtěli připravit na štědrovečerní večeři. Salát je velice lehký a svěží v chuti:
Pro 4 osoby:
1 kg salátových brambor, uvařených ve slupce a oloupaných,
1 cibule (červená udělá salátu barevnější strukturu), nakrájená na drobno,
1 sladší jablko, nakrájené na kousky,
10 znojemnských okurek, nakrájených nadrobno,
6 vařených vajec (dávám jen tři - právě pro tu lehkost), aby, nakrájených na kousky,
sůl a čerstvě namletý pepř,
200 g majonézy,
3 lžíce citronové šťávy,
1 lžíce dijonské hořčice.
Vše opatrně a důkladně promíchat a nechat hodinu odležet v lednici. Dobrou chuť.
Jo, jo - bramborový salát - skvost většiny štědrovečeních večeří! Jeho variabilita je neskutečná. I tahle varianta vypadá skvělě.
OdpovědětVymazatPřeji pohodové svátky!
Hotovo,všichni se zučastnili výroby:)První br.salát ,který konzumuje i naše mlsná Agnes:)
OdpovědětVymazat[1]: Tak, tak, je to tak. Hezké vánoce!
OdpovědětVymazat[2]: To jste dobří. Jestli si dá i váš taťka, tak omdlím !
OdpovědětVymazatChystej čichací sul:)už měl ochutnávku!Taky přejeme krásné svátky,pa!
OdpovědětVymazatDělám hodně podobný, taky s jablíčkem, jen majonézu (domácí) ještě odlehčuju bílým jogurtem. A u nás teda bez vajec
OdpovědětVymazatje neskutečné, kolik podob má bramborový salát, co rodina, to jiná receptura
U nás je mistrem přes salát děda, ale myslím, že bych se do podobné varianty taky mohla pustit :) Přeju vše nej do nového roku!
OdpovědětVymazatNemůžu si pomoct, ale chyběla by mi v tom kořenová zelenina :) Vizuálně i chuťově.
OdpovědětVymazat[5]:
OdpovědětVymazat[6]: + [7]: + [8]:
OdpovědětVymazatU nás bychom bez vajec nepřežili . Klasický náš salát, vánoční, bramborový, také vypadá jinak. Ale tato varianta je opravdu příjemná změna, která příjemně překvapí.
Ahoj, já bych ho chtěl vyzkoušet letos. Loni mi to ještě u drahé neprošlo a musel jsem dělat klasiku. Měl bych dotaz ohledně odležení. Klasický je dobrý až druhý den. U tohoto uvádíte odležet hodinku. To je minimum, nebo je to také lepší až druhý den? Já se bojím toho, aby pak nezhnědlo to jablko a nevypadalo to hnusně.
OdpovědětVymazat[11]: Ahoj Kamile, odležet minimálně hodinku. Jablko v salátu nezhnědne, možná reakce s kyselým prostředím - majonéza, okurka , ale jestli se toho bojíte, nakrájené kousky jablka rovnou vhoďte do těch tří lžic citrónové šťávy, kterou se salát dochucuje. Ať vám oběma chutná!
OdpovědětVymazat