Nenáročná, přesto velice chutná a povznášející večeře, zvláště, držím-li v druhé ruce sklenku vína. Užívám si jí, když jsem někdy vzácně na pár okamžiků singl.
1 malá dýně Hokaido (cca 600 g),
cca 100 g vámi oblíbeného plísňového sýru,
2 polévkové lžíce olivového oleje,
dvě hrsti vyloupaných vlašských ořechů.
Rozpočet surovin je sice na dvě porce, ale tu druhou si můžete uložit do krabičky na oběd na druhý den do práce. Dýni Hokaido, která se nemusí loupat, rozpůlíte, vydlabete semena, každou půlku nakrájíte na měsíčky. Troubu rozpálíte na 200 St. C. Plech vyložíte pečícím papírem, na něj pokladete oranžovými měsíčky, pocákáte olejem a necháte 15 - 20 minut péct. Před koncem pečení - přibližně posledních 5 minut -přidáte vlašské ořechy, aby také dostaly šanci zavonět. Na talíři večeři korunujete přidáním sýru, nakrájeného na menší kostky.
Ach, mňam! Hned bych si dala, ale budu taky muset počkat na chvíli, až budu singl (a o víně si můžu nechat leda tak zdát )).
OdpovědětVymazatKrásně vyladěné podzimní jídlo!
[1]: Zahřeje na pohled i v žaludku a člověk nemá pocit, že se odbyl .
OdpovědětVymazatIdeální pro singl ženu! Něco podobného jsem kdysi viděla v jedné Zapálené kuchařce.
OdpovědětVymazatHlavně závidím tu možnost být sing! Mě se ty moje klíšťata drží a drží!
[3]: Od této kuchařky se možná bude trend šířit. Singl, dvakrát do roka, maximálně, více se nepoštěstí . Také mám klíšťata .
OdpovědětVymazat[3]: Tak včera jsem otevřela Nigellu expres a je tam navlas stejný recept, jen ořechy jsou pekanové.
OdpovědětVymazat[5]: Jen tak - ke vzpomenuté Nigelle - tu vánoční konečně donese Ježíšek. Zatím jsem Nigellou nepolíbená!!!
OdpovědětVymazatNo a pak budu muset na ty kuchařky vyhlási stop stav, jinak se doma nehnem.